Toplantı’ya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Altınova İl Genel Meclis Üyesi Ali Çorbacı, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, Termal PTT Müdürü Kürşat Saruhan, Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğlu, KONYADER Başkanı Ahmet Buhari katıldı.

  Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği Başkanı Köksal Ketenci, yaptığı açılış konuşmasında, “Biz doğayı korudukça, doğa bizi korur” sloganıyla bir yıl önce DEKODER’i kurduk.   Derneğimizin yaptığı birçok etkinlikleri beraberinde derneğe üye sayımızı artırdı.

  Beş ilde şube açılması kararını, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.

  DEKODER’in doğal yaşam bilinci düşünüldüğünde, derin fikirler verdiğini görüyoruz. Bireysel çıkarlar uğruna Dünya’ya zarar verilmemesi gerektiği kanısındayız. Daha temiz bir Dünya’da yaşamak istiyorsak, bu tür faaliyetlerde fikir sahibi olmamız, katılım göstermemiz gerekiyor.  

  Doğal Yaşam Bilinci Seminerinin 2.’side sizlerle bir arada olmaktan mutluyum, hepinize teşekkür ediyorum.

  Geri dönüşüm ile birçok araç, gereç ve kıyafet yaparak, düzenlediğimiz bu gecede defileye çıkan, Altınova Piyale Paşa İlkokulu öğrencilerine, öğretmenlerine, velilere ve Okul Aile Birliği Başkanı Emine Ballı’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Geri dönüşümden, yapılan kıyafetler minik bedenlerde tanıtıldı

  Altınova Piyale paşa İlkokulu 7-9 yaşlarındaki öğrencilerin, geri dönüşümden yaptıkları kıyafetler, kendileri tarafından tanıtıldı.

  Heyecan ve mutluluk içinde, geri dönüşümden yapılan; pet bardak, bet tabak, çöp torbası, kırık cam, karton ve kağıttan yapılan kıyafetler, katılımcılara tanıtıldı.

  Büyük alkış alan Altınova Piyale Paşa ilkokulu öğrenci, öğretmen, veli ve Okul Aile Birliği Başkanı, katılımcılar tarafından büyük alkış aldılar.

  Son olarak, minik öğrencilerin geri dönüşümden yaptıkları sergi gezildi.

  Geri dönüşümden yaptıkları kıyafet, oyuncak vb. yapan öğrencilerin ortak duyguları, “Geri dönüşümden elde ettiğimiz ürünlerden dolayı mutluyuz, heyecanlıyız. Çevreye olan duyarlılığımız başta olmak üzere, gurup olarak, birçok fikri paylaşılarak ortaya bir ürün çıkarmak oldukça keyif verici” konuşarak düşüncelerini paylaştılar.

Haber: Ayhan Polat