‘Hakkımı helal etmiyorum’

    İktidarda olanlar helal, haram dinlemeden gerek belediyenin gerekse iktidarın tüm kaynakları kullanmayı bir hak bildiklerini belirten Kır, ‘ Seçime günler kala karanfil evleri birden kumanya paketleri dağıtmaya başladı. Bizim bildiğimiz bu tür yardım paketleri Ramazan, Kurban gibi aylarda hayr için dağıtılırdı. Seçim öncesi değil. Üstelik bu paketler neden gizli gizli sadece tanıdıklara veriliyor ?

Bu paketleri dağıtanlar bunu seçim rüşveti olarak mı dağıtıyorlar çok merak ediyorum? Bu değirmenin suyu nereden geliyor, bu yardım paketlerinin bütçesi nereden karşılanıyor? Bunlara bir açıklama bekliyoruz.

Eğer bu paketler belediye bütçesinden karşılanıyor ve dolaylı olarak bizim vergilerimizden ödeniyor ise ben kişisel olarak hakkımı helal etmiyorum.

Bu gıda paketlerinin 8.000 adet olduğu söyleniyor. Eğer bu paketler birileri tarafından, şu meşhur sponsorlar tarafından karşılanıyor ise neden olduğunu da bilmek istiyoruz. Eğer bu hayırsever sponsorlar bir kereliğine seçim kıyağı için sponsor olmuşlarsa ne beklentileri var onu da merak ediyoruz?’ dedi.

‘Hesap gününden korkun’

          Kır, ‘Sponsorlar sırf sevgiden aşktan mı sponsor olmuşlardır? Sponsorların beklentileri nelerdir? Eğer seçim kazanılırsa sponsorlara neler vaat edilmiştir? Karanfil evleri tarafından dağıtılan bu paketleri birkaç hayırsever hazırlattı dedikten sonra Sn. Yakup Koçal’ın posterlerini verip balkona asın demek ne anlama geliyor? Madem hayr için dağıtılıyor neden gizli dağıtılıyor? Basına – kamuya neden bilgi verilmedi?

Her şeyden oy devşirmeye çalışanlar artık din bezirganlığı ile oy devşirmeye başlamışlardır. Belediye bütçesinden seccade dağıtarak dini alet ederek oy devşirmek hiçbir Müslüman’a yakışmaz. Yine söylüyorum sırf oy almak için insanların maddi yetersizliklerinden faydalanıp seçim rüşveti gibi gıda paketi dağıtmak ta bir Müslüman’a yakışmaz.

Bu işlere alet olan tüm kardeşlerimizi bir kez daha uyarmak istiyorum, Allah indinde hesap vereceksiniz unutmayın. İktidarınız ebedi süremeyecek dünyada da hesap vereceksiniz!

Siyasilere sesleniyorum; Dini ve fukaralığı siyasete alt etmeyiniz! İnsanların zaaflarını kullanıp her şeyden oy devşirmeye çalışmayınız! Helal ve haram sınırlarını koruyunuz. Yapacağımız mitinge 45 kişi getir seni işe alalım gibi rüşvetlerle insanları kandırmayınız!

Anlı secdeden kalkmayan insanlara sesleniyorum;

Kul hakkı ile gelmeyin diyor yüce Allah. Kul hakkının yenmesine aracı olmayın, göz yummayın, nemelazım demeyin. Dini siyasete alet edilmesine rıza göstermeyin! Hesap gününden korkun! Artık Yalova’da mızrak çuvala sığmıyor bilesiniz.  Yaptığınız yapacağınız her gizli şey eninde sonunda ortaya çıkacaktır! Kirli pazarlıkları,  rüşvet gibi hediyeleri, boş vaatleri ve insanları kandırmayı bırakın! Siyaseti adam gibi yapın, yaptıklarınızla dürüst siyasetçileri de töhmet altında bırakmayın. Onlar sanıyorlar ki / biz sussak mesele kalmayacak, halbuki biz sussak tarih susmayacak tarih sussa, hakikat susmayacak’ dedi.