Dünyanın dört bir yanından aldığımız olumsuz haberlerle Corona virüsünün ülkemize girmesine az bir vakit kaldığını tahmin etmek zor değil. Uzmanların söylediği gibi; ellerimizi sık sık en az 20 saniye kadar yıkamalıyız, el dezenfektanı kullanmalıyız, ellerimizi ağzımıza ve yüzümüze değdirmemeliyiz, çok kalabalık ortamlarda bulunmamalıyız gibi…

Peki, Corona virüsünden uzak durmak için beslenmemizde ne gibi değişiklikler yapmalıyız?

Öncelikli hedefimiz bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak olmalıdır. Bağışıklık sistemimiz, vücudumuzu virüslere, bakterilere, mikroplara karşı koruyan savunma sistemimizdir. Yani bu dönemde ‘CORONA’ virüsünden…

Biliyoruz ki virüsten ölen kişilerin büyük çoğunluğu virüsle savaşacak güçlü bağışıklığı olmayan kişiler oluyor. Bu sebeple beslenmemize ekleyeceğimiz ufak değişiklikler bizleri Corona’ya karşı da koruyacaktır.

Bağışıklığımızı güçlendirmek için ihtiyacımız olan;

  • Dengeli beslenmek,
  • Stresten uzak durmak,
  • Düzenli uyumak,
  • Düzenli egzersiz yapmaktır.

Bağışıklığımızı güçlendirmek için uzak durmamız gereken;

  • Aşırı alkol tüketimi,
  • Sigara kullanmak,
  • Yağlı beslenmektir.

Sebze meyve tüketimini arttırmalıyız!

Sebze ve meyveler içeriğindeki vitamin minerallerle bağışıklık sistemimizi güçlendirecek en temel besinlerdendir. Özellikle A ve C vitaminlerini içeren besinleri sofralarımızdan eksik etmememiz gerekir. A ve C vitamini içeren sebze ve meyveleri şu şekilde sıralayabiliriz; Narenciye, biber, yeşil yapraklı sebzeler, portakal, brokoli, mandalina, havuç, bal kabağı, şeftali gibi turuncu meyveler vs.

Aynı şekilde antioksidan besinler de bağışıklık sistemimizi güçlendirmede bizlere yardımcı olur. Antioksidan içeren besinleri şu şekilde sıralayabiliriz; kırmızı meyveler, elma, biber, vişne, ananas, avokado, brokoli, enginar vs.

Ancak!

Şunu biliyoruz ki yalnızca sebze meyve tüketimi bağışıklık sistemimizi güçlendirmede yeterli değildir. Kişinin ihtiyacı olan besin ögelerini yeterli ve dengeli şekilde alması gerekmektedir. Tüketilen protein, karbonhidrat ve yağ miktarları ve bu ögeleri hangi besinlerden alacağımız da çok önemlidir. Bu nedenle yeterli ve dengeli şekilde beslenmek bağışıklık sistemimizi güçlendirmek Korona ile savaşmak için en etkili silahımız olacaktır.