Maalesef ülkemizde balık tüketimimiz yok denecek kadar az. Haftada 2-3 kez tüketmemiz gerekirken, biz ayda 1 kez bile tüketmiyoruz.

Sağlıklı ve dengeli beslenmemizin önemli bir parçasını oluşturan balıklar, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle sağlığımıza büyük katkı sağlar. İçeriğinde minerallerden Fosfor, İyot, Kalsiyum, Magnezyum, Selenyum; vitaminlerden A, B ve D grubu vitaminlerini bulundurur.

Sık sık tüketmemiz gereken balık hem fiziksel, hem ruhsal olarak sağlığımıza iyi gelir. Aynı zamanda kilo kontrolünde de etkilidir.

Omega 3 bakımından oldukça zengin olan balık hafıza kaybı, depresyon, Alzheimer gibi durumların oluşmasına engel olur. Beyin hücrelerimizin yenilenmesini sağlar.

Özellikle gelişme çağındaki çocuklarında balık tüketimi dikkat dağınıklığının önlenmesine yardımcı olur, odaklanmayı arttırır.

Yüksek protein içeriği sayesinde uzun süre tok tutmaya yardımcı olur ve kilo kontrolünü sağlar. .

Haftada en az 2 kez balık tüketimi hem beyin, hem beden sağlığımız için çok önemlidir.

  • Kolesterol düzeyini düşürür.
  • Kalp hastalığı riskini azaltır.
  • Kansere karşı koruyucudur.
  • Kemik ve diş sağlığına yarar sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Balığın taze olduğunu nasıl anlarız?

Balığı mevsiminde yememiz en önemli etkendir, bunun yanında satın aldığımız balığın gözünün parlak olması, etine parmakla bastıktan sonra etin hemen düzleşmesi, derisinin gergin olması dikkat etmemiz gereken özelliklerdir.

Nasıl pişirmeliyiz?

Yağda kızarmış balık tüketimi yerine fırında, buğlama ya da ızgara şeklinde tüketeceğimiz balıklar her zaman tercihimiz olmalıdır.