Hafta başında Yalova Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısını Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz ile beraber takip ettik.

Yalova Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısının 23. Gündem Maddesi görüşüldükten sonra, Dilek ve Temenniler kısmında AK Partili Yalova Belediye Meclis Üyesi Nurgül Urnuşmak’ın, Yalova Belediyesi Cumhuriyet Halk Parti Gurubuna yönelik, 27 Şubat 2020 tarihinde görevinden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında, zimmet suçundan herhangi bir davanın açılıp açılmadığı yönündeki sorusu ile Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un “Geçen ay sonuçlanan, 14.02.2007 yılında ihale ile satılan Yalova Belediyesi’ne ait çöplük alanı olarak bilinen arazide satış gerçekleştirildikten sonra, Yalova Belediyesi’nin yükümlülüklerini yerine getirmediği için mahkeme kararı ile 10 milyon 700 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.’’ Şeklindeki çok önemli bir konuyu gündeme getirmesine, CHP’li meclis üyelerinden, Sefer Keskin’in Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve Nurgül Urnuşmak’a yönelik, “Bilinçli olarak bu tür soruları soruyorsunuz. Bilinçli olarak İcra Müdürlüğünü zan altında bırakıyorsunuz’’ şeklindeki suçlamaları ile gösterdiği tepkiye bir anlam veremedim.

Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un, Ocak Ayı Meclis Toplantısının sonunda ve yine Dilek ve Temenniler kısmında, Yalova Belediyesi’ne ait 50 dönüme yakın 8 parselin, icra yolu ile alacaklı müteahhitlere satılmasını ve satışı gerçekleştirilen 8 adet parselden elde edilen 3 Milyon 700 Bin TL’nin müteahhit alacaklarından düşülmediğinin tespitini, Yalova Belediye Meclisinde gündeme getirmesi, bazı Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerini neden rahatsız eder ki?

Yalova Belediyesi’nde geçmiş yıllarda yaşanan ihmallerden kaynaklı zararların; Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman ve AK Partili Meclis Üyeleri tarafından dile getirilmesi, ihmal ve kusurları olanların görevlerini icra edemediklerinin bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. Bu dik duruş sergileyenler, Yalova Belediye Meclisindeki tüm Meclis Üyeleri tarafından desteklenmeli ve takdir edilmeli diye düşünüyorum.

Görevini doğru yapmayıp Yalova Belediyesi’ni bu günkü rakamlarla Milyonlarca TL zarara uğratan seçilmişlerin yaptıkları hataların üstü örtülmemeli, kusuru olanlar hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmalı...

Göreve geldiği, 2020 Mart ayından bu yana; gece-gündüz ve hafta sonu demeden, canla-başla çalışıp bu suiistimalleri ortaya çıkarmayı başaran Başkan Vekili Tutuk ve ekibini ise tebrik ediyorum.

Son 20 yıl içinde açığa çıkmayan birçok ihale, bağış, imar plan değişiklikleri ve yolsuzlukların da üzerine gedilmesini Yalova Belediye Başkan Vekili Sn. Mustafa Tutuk ve ekibinden bekliyor, Yalova Belediyesi’ne ait taşınmazların icra yolu ile alacaklı kurum ve kişilere düşük bedeller karşılığı satılması ve kiralanmalarının da üzerinde durulmasının önemli bir görev olduğunu hatırlatıyorum.

Ulusal haber ajanslarının muhabirleri nerede?

Şubat Ayı Yalova Belediye Meclis Toplantısında dikkatimi çeken bir başka konu ise, bundan 10 ay önce ve hatta geçtiğimiz Ocak ayı Meclis toplantısının ardından, 8 adet arsanın icra yolu ile satılması ve Yalova Belediyesi alacaklarından düşülmemesi konusunda Başkan Tutuk’un makam odası kapısında açıklama bekleyen, sadece belli bir siyasi görüş ile sadece bir şirketin güdümünde yayıncılık yapma becerisi gösteren medya mensuplarının, Yalova Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısını neden takip edip, haber servisinde bulunmadıklarını tüm Yalova kamuoyu sorgulasın isterim.

Yalova’daki ulusal haber ajans temsilcilerinden sadece bir tanesinin takip ettiği, böylesine önemli bir konuyu es geçen, farklı güçlerin kontrolleri altındaki bu yayınların Bölge ve Genel Müdürlüklerini ise göreve davet ediyorum.