Barış Pınarı harekatı ile teröre ve destekçilerine en üst derecede darbe indirilip çil yavrusu gibi dağılışlarının ardından ABD ile varılan mütabakat sonucu güvenli bölgenin dışına çıkmaları için saatler kaldı. Nasıl sonuçlanacağını tahmin etmek zor değil ama her an dağınık grupların mütabakatı bozma ve sabote etme ihtimali var. Umarım ki mütabakata uyarlar ve Suriye’de huzur geri gelir. Köşe yazımı kaleme aldığım pazar akşamı itibarıyla bazı noktalardan taciz ateşi açmaları terör örgütlerinin can çekişiyor olmalarının göstergesi. Çünkü ambülanslara binip kamufle olacaklarını düşünmeleri kadar basitçe hareketi yapanlar kaçarken de iz bırakırlar… Duygulandığımız, çoğu zaman gözlerimizden dökülen yaşlarla kahramanlıklarını izlediğimiz Mehmetçik destan yazıyor Suriye’de. Vatan-millet sevgisi ile teröre karşı korkusuzca duruşları dünya barışı yönüyle ders oldu adeta. Bu duruşta şehit ve gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rabbim sizlere cenneti ile muamele eylesin.Sizlerin eriştiği bu derece ile aziz milletimiz terörün belini kırıyor…

Bizim özümüzde , kanımızda bu var. “ Ordu Millet” özelliğimiz yüzyıllardır var ve var olacak. En zor anda bile yeri geldiğinde ordusu ile yekvücut olarak düşmanı bozguna uğratmıştır. Terör başarısız olmaya da mahkumdur, çünkü milli iradenin karşısında hangi güç durabilir ki? Hele bir de “ Ordu Millet” olan aziz milletimiz şartlar ne olursa olsun sağına soluna bakmadan gereğini yapar, yapacak. Tarihi daha yakından ve derinlemesine irdelemek gerekiyor bu günlerde. Birçok senaryoya sahne olmuş bu coğrafyada nasıl vatan hainleri ve teröristler bozguna uğramışlar, detaylandırılıp üzerinde durulması gerekiyor. Kökü her zaman dışarıda olan bu üst akıl hep aynı oyunu sahneye koymaya çalışmıştır. Kazanımlarımızı, ilerlememizi ve gelişmemizin önüne hep terör odakları set olmaya çalışmıştır. On yıllarımızı götürmüş olan terör karşısında artık Yeni Türkiye var. Kimse geriye gitmek istemez ve gereğini de yapar, yapıyor.

Gelecekte daha aydınlık günlerin bizi beklediğine, bu global kumpası aziz milletimizin aşacağına olan inancım sonsuzdur.Atılması gereken adımlar net olarak ve kararlılıkla resmi makamlar tarafından atılmakta.Yakından takip ettiğimiz bu adımlar kamuoyu tarafından tam olarak desteklenmekte ve olumlu hava her geçen gün artmakta. İşin daha başında ekonomik tehditle yola çıkmak istediler ama bunu da beceremediler. Vatandaş devletine, hükümetine, resmi kurumlarına , ekonomisine güveniyor. Daha da artan destek ve katılım ile vatan hainlerinin içeride ve dışarıda her açıdan moral ve dayanma güçleri kırıldı. Çünkü aziz milletimiz “Ordu Millet” geleneğini çok iyi bilir ve ucunda şehitlik gazilik olsa da hiç tereddüt etmeden gereğini yapar, yapıyor. Bunu şer odakları ve düşmanlarımızın yurt dışında ve yurt içindeki uzantıları da çok iyi anladılar. Biz birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirelim, atılmak istenen nifak tohumlarını engelleyelim, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Onların hesap edemedikleri hesap edenin de üzerinde yüce Rabbimizin oluşu. Onlar tuzak kurdular, ama tuzak kuranların üzerine bu milletin her zaman yanında olan Allah ( C.C.) var. Çünkü bu millet her zaman mazlumun, güçsüzün yanında oldu dünyanın her yanında. Mazlumun duaları bizimle, onların gözlerinden akan göz yaşları bizimle. Allah kötülere fırsat vermesin, Allah aziz milletimizi her zaman korusun.

Şimdi daha çok çalışma zamanı, şimdi bu millete, vatana olan borcumuzu daha iyi bilerek gelecek için çalışma zamanı. Şimdi herkesin birbiri ile daha iyi kenetlenme zamanı, dostlukları, arkadaşlıkları tazeleme zamanı. Şimdi değerlerimize daha sıkı sarılma zamanı.

Bir başka yazımda buluşmak dileği ile tüm okurlarıma saygılarımı sunuyorum.