Ülkemizde bütün spor dallarının gelişmesi açısından "Ben Federasyon başkanı olsaydım ne yapardım?"

Ben Federasyon başkanı olsaydım;

Seçildiğim gün, sadece bana oy verenlerin değil herkesin başkanı olurdum. Ama yola çıktığım inanmış insanları asla unutmazdım. Kıldığım ilk şükür namazında “Allah’ım beni doğrudan ayırma, bilmeden de olsa kul hakkı yedirme, kimseye kötülük ettirme, adaletten şaşırtma” diye dua ederdim.

Ben Federasyon Başkanı olsaydım;

Ekibimi çok iyi seçerdim. Çünkü sahada beni temsil edecek olan bu insanların uygulamalarından sorumlu olduğumu bilirdim. Bu nedenle camiada karşılığı olan, karakterli, adaletli, dürüst, saygın, samimi ve becerikli insanlarla çalışırdım. İtibarını görevinden alan değil, bulunduğu yere itibar katan ehliyetli ve liyakatli insanlara görev verirdim. Yıpranmış, suya sabuna dokunmayan, samimiyetsiz, merhametsiz, meziyetsiz, görevini kötüye kullanmış, her dönem görev alabilmek için kırk kişiye elli takla atmış, birilerinin adamı olmuş insanları yanıma almazdım. Korkmazdım mesela beni bir daha seçmezler diye. Tereddütsüz doğru kararlar alır ve uygulardım. Sırf oy uğruna kimseye tolerans tanımazdım. “Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmayacağını” bilirdim.

Ben Federasyon Başkanı olsaydım;

Camianın ortak sorunlarına acil çözümler bulur, yaraları sarardım. Bana yapılmasını istemediğim hiçbir şeyin başkasına yapılmasına müsaade etmezdim. Doğru işler yapabilmek için İstişarenin faydasına inanır, adımla anılacak büyük ve faydalı projeleri hayata geçirirdim. Böylece, öldüğümde bile hatırlanırdım. Her şeyi ben bilmezdim mesela. Bilmediklerimi soracağım dostlarım olurdu yanımda. Ekibime yetki ve sorumluluk verir, yanlışın hesabını sorardım.

Ben Federasyon Başkanı olsaydım;

Branşımı Dünya genelinde başarılı kılmak için ekibimle birlikte gece gündüz gayret ederdim. “Bir işin delisi olunmadan, velisi olunmayacağını” bilerek usanmadan çalışırdım. Bunları yaparken tevazu sahibi ve nazik olurdum. Makamların emanet olduğunu ve millete hizmet aracı olduğunu unutmadan, zamanı geldiğinde bu dünyada ve ahrette hesap vereceğimi asla unutmazdım.