Çok kıymetli, dost, arkadaş ve akrabalarım...

22 Nisan 2021 Perşembe günü yaptırdığım Covid-19 test sonucumun pozitif çıkmasının ardından hatırlayacağınız gibi sizlerle durumumu paylaşmış, Yalova Özel Atakent Hastanesi’ne tedavi altına alınmıştım.

İlk 5 gün evdeki karantinada geçen sürecin ardından; Yalova Özel Atakent Hastanesi’nde, özellikle 6 gün yoğun ilaç tedavim; ağrı-sızı içinde geçti. Hastanenin doktorları, hemşireleri ve hasta bakıcılarının fedakârca hizmetleri sonucu, 7. ve 8. günden sonra sağlık durumda hızlı bir iyileşme görüldü.  

4 Mayıs 2021 tarihinde, Yalova Özel Atakent Hastanesi’nden taburcu olduktan sonra, tedavimi doktorum Uzm. Dr. Muğaz Bayram hocamın yazdığı reçeteye göre ilaçlarımı alarak sürdürmekteyim.

Taburcu olmadan önce, hasta yatağımda, çok sevdiğim değer verdiğim Altınova Belediye Başkanı Sn. Dr. Metin Oral’ın muhterem babaları Ahmet Oral’ın, aynı gün içinde Çiftlikköy Belediyesi Mali Hizmetler Birim Müdürü Nermin Gülten’in hakkın rahmetine kavuştuklarını büyük üzüntü içinde öğrendim.

Hastaneden taburcu olduktan bir saat sonra ise 3 Mayıs 2021 öğlen saatlerinde şirketimde uzun süredir çalışmakta olan Samet Berad Bicup’un babası Mustafa Bicup’u genç yaşta kaybetmenin şokunu yaşadım.

4 Mayıs 2021 tarihinde ise Yalova’da çok sevdiğimiz birçok değerli şahsiyetlerin Coronavirüs tedavileri yapılırken vefat ettikleri haberleri ile adete kabuslar içinde bir gün daha geçirdim.

Son 13 aydan bu yana yüzlerce tanıdık, dost, arkadaş ve akrabalarımızı Coronavirüs salgınından kaybetmenin acısını ve hüznünü yaşıyoruz.

Bizler öyle bir virüs ile mücadele ediyoruz ki, bu virüs zayıf bulduğu bedene hangi yollarla girerse gersin, özelikle kronik rahatsızlığı olanları hiç affetmiyor.

Benim tavsiyem; virüsün çok yaygın olduğu ve aşılamaların tamamlanamadığı şu süreçte, vücudumuzu yoracak, direncimizi zayıflatacak olaylardan kaçınmak olmalıdır.

Bu süreçte, bağışıklık sistemimizin sağlam olması için, uyku başta olmak üzere, yiyeceklerimizin doğal ve mayalı ürünler olmasına özen göstermeli, çok mecbur kalmadıkça günlerimizi evlerimizde geçirmeli, temassız hayat sürdürmeliyiz.

Aksi takdirde, bu virüs ile baş edecek aşılamalar yapılmadığı sürece, hepimiz bu salgının getireceği tehlike ile iç içe olduğumuzun bilinmesini isterim.

İyi ki varsınız...

Yalova Özel Atakent Hastanesi’nde rahatsızlığımı paylaşmamdan sonra, bana yazmış olduğunuz dünyanın en anlamlı dilek ve temennileri ile büyük moral buldum.

Küçük bir kent olan Yalova’da gazetecilik mesleğini icra eden bendeniz Ayhan Polat’ın, bu kadar çok seviliyor ve sayılıyor olması, sosyal medya hesaplarım üzerinden gönderilen 1000’lerce dilek ve temenni, beni bir hayli mutlu ve gururlu hissettirdi.

Hepinizin göstermiş olduğu bu duyarlılığa teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Gerek Yalova Özel Atakent Hastanesinde gerek ülkemin her hastanesinde bu illet salgından dolayı hayat mücadele veren tüm hastaların sağlıklarına kavuşmalarını Allahtan niyaz ederken, çok büyük moral, motivasyon ihtiyacı içinde bulunan hastalara göndereceğiniz mesajların önem arz ettiğini de siz değerli okuyucularımızın bilmesini isterim.

Virüssüz, sağlıklı günler dilerken hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

Sağlıcakla kalın...