17 yıl önce Armutlu ilçesinde başlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali TOSUN, ilimizde eğitimin her kademesinde yer aldı. Son üç yılını ise İl Milli Eğitim Müdürü olarak taçlandırarak şimdilik ilimizdeki görevini tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki yeni görevine atandı.

İlimizde İl Milli Eğitim Müdürü olarak çalıştığı süre içerisinde hepimiz kendisine 24 saat ulaşmanın verdiği rahatlıkla görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olduk.

İlettiğimiz her sorunu ayrım yapmaksızın imkanlar ölçüsünde çözmeye çalışmış, en merkezden en uçtaki okula kadar hizmet vermek için gece gündüz büyük bir gayretle çalışmıştır.

Görev süresi içerisinde enerjisi, kararlılığı ve görev anlayışı sayesinde Yalova, eğitimde her alanda zirvede yer almayı başarmıştır.

Okullardaki tüm faaliyetlere katılması ise tüm idareciler için olağanüstü motivasyon sağlamıştır.

Vatanına, millete, bayrağına sevdalı bu güzel kardeşimiz her zaman ve her yerde bunu söz ve davranışlarıyla açık açık dile getirmiş, genç yaşına rağmen Yalova’daki görevini büyük bir başarı ile tamamlamıştır.

Yalova, tarihinde ilk defa, burada göreve başlayan bir öğretmen 14 yıllık bir süreç sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yükselmiştir.

Bu durum kendi içerisinde birçok zorluk barındırmaktaydı. Arkadaşlık, sendika, sosyal çevre ve bürokrasi ile olan ilişkilerinde her zaman inandığı görev anlayışı ile davranmış ve bu şekilde en büyük gücü kendi karakteri ve kişiliği olmuştur.

Değerli kardeşim. İlimize ve gönlümüze derin izler bırakarak aramızdan ayrılıyorsun. Bundan sonra alacağınız her görevde çok daha başarılı olacağınıza inancım tamdır.

Çok kısa bir süre ülkemin başka bir ilinde İl Milli Eğitim Müdürü olarak, Yalova’da edindiğiniz tecrübe ile çok daha hayırlı ve daha başarılı ve başarılı hizmetler sizleri bekliyor.

İnancınız tam, yolunuz açık olsun.

Siz, son nefesimize kadar gönül makamımızın onur konuğu olarak kalacaksınız.

Güle güle müdürüm.

Rabbim yar ve yardımcın olsun