‘Yalova’da son bir hafta içinde ne gibi olaylar yaşandı’ diye soracak olursanız, olumlu ve olumsuz birçok hadisenin cereyan ettiğini söyleyebilirim.

Fotoğrafçı İ.K. sapıklıkla suçlanıyor

İlk olarak, bir fotoğraf stüdyosunda, müşterilerin ve çalışan kadın personelinin üst-baş değiştirirken gizli kamera ile çekimini yapan İ.K. hakkında yapılan şikayet, ardından hakim karşısına çıkarıldığı ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak şartıyla serbest bırakılması.

Bu karar, müşteki yakınları tarafından büyük bir tepkiyle karşılanırken, sosyal medya hesaplarından İ.K.’ye yönelik ağır hakaret ve küfürler sarf edilirken, Ceza Kanunları yine tartışılır oldu.

Yalova’da yüzleri güldüren yatırım

40 Milyon TL’lik bir bütçe ile tamamlanan ve önümüzdeki yıl içinde hizmete başlayacak olan ‘Özel Çocuklar Eğitim Merkezi’ Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yalova’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan biri olarak göze çarpıyor.

Türkiye’de bir ilk olan Özel Çocuklar Eğitim Merkezi’nin Yalova’da yapılmasını sağlayan tüm bürokratlara, siyasi iradeye ve zamanında bu projeyi tamamlayan inşaat firmasına yönetimine teşekkür ediyoruz.

HARB-İŞ Tesisleri öğrenciler için açık tutuldu

Yalova’nın Koru Beldesi’nde, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olan işçilerin bulunduğu Türk HARB-İŞ Sendikası üyelerinin eğitimi ve dinlenmesi maksadıyla sendika bünyesinde kurulan, Türk Silahlı Kuvvetleri İşçileri Eğitim ve Dinlenme Vakfı’na ait olan otel ve tesisleri kapılarını üniversite öğrencilerine açtı.  

Tesisin işletme Müdürü İbrahim Kılıç’ın girişimleri sonucu; sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında da açık kalacak olan tesislerden üniversite öğrencilerinin faydalanması amaçlanıyor. Çok uygun ücretler karşılığı konaklamaların arzu edilen seviyeye gelmesini temenni ediyorum. HARB-İŞ Tesislerinin, öğrenciler için çok önemli bir konaklama yeri olduğu kanaatindeyim. Bu güzel düşüncelerinden dolayı karar alıcıları kutluyorum.  

Yalova Belediyesi bir taş ile birkaç sorunu çözdü

Yalova Belediyesi başta olmak üzere, Termal ve Çiftlikköy Belediyelerinin YASKİ’ye olan yaklaşık 1650 bin TL’lik atık su bedeli borcu, geçtiğimiz haftalarda YASKİ’nin elektriklerinin saatlerce kesilmesine, Yalova merkezden pis kukuların duyulmaya başlanmasına kadar gitmiş, Uludağ Elektrik A.Ş.’ye son dakika yapılan bir miktar ödeme ile kentte çok büyük olumsuzluk yaratacak olayın önünü son anda geçilmişti. 

Hafta başında Yalova Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısında bu sorunun kökünden çözümü için AK Parti ve CHP Grup kararı alarak 16 adet taşınmaz iş yerini alacakları karşılığı YASKİ’ye devrine oy birliği ile evet demeleri, Yalova Belediyesi, YASKİ için olumlu ve hayırlı olur.