Üzüleceğimize, neredeyse zil takıp oynayanlarımız var…

“Türkiye ile Yalova’nın en önemli gündemi nedir...?” şeklinde ki bir soruya verebileceğim en doğru cevap, döviz kurlarında görülen anormal yükselme diye bilirim.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşı olarak, TL’nin döviz karşısında değer kaybetmesi beni bir hayli üzerken, özellikle sosyal medyadan güle-oynaya paylaşımlar yapıp, saçma-sapan yorumlarda bulunanlara ise şaşıyorum.

Son üç ayda %100’e varan; kâğıt, kalıp, baskı, dağıtım masraflarıyla zaten pandemiden dolayı ciddi yara alan basılı medyanın şu anki içler acısı hali ile büyük bir çaresizlik içinde bulunduğunun da bilinmesini istiyorum.

Lafa gelince gazeteci oldukları iddiasında bulananların, hayatları boyunca 3 sayı gazeteyi art arda yayınlama başarısı gösterememiş olmalarına karşın, mangalda kül bırakmayacak söylemlerine bugün verilecek en iyi cevap; ‘Hodri Meydan’ diyebilmektir. Gazeteciliğin ne kadar büyük maddi ve manevi fedakarlıkla yapılan bir meslek olduğunun, böylesi ekonomik krizlerde yayınlarına ara vermeden bu süreci devam etme başarısı gösteren emekçilerin var olduğu gerçeğidir.

 

Başkan Vekili Tutuk, revizyon yaptı 

Yalova Belediye Başkan Vekilliği görevinde, 2 yıla yakın bir süre içinde başarılı hizmetlere imza atan Mustafa Tutuk, Yalova Belediyesinde İmar İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere; Yazı İşleri, Temizlik, Park ve Bahçe, Kadın ve Aile Müdürlüklerinde de değişikliğe gitti.

Başkan Vekili Tutuk bu değişikleri, ‘Taze Kan’ olarak değerlendirirken, yeni görevlerine atanan müdürlerle, hizmetlerde daha yüksek verim almayı amaçladığını söylüyor.

Hizmet çıtasını daha da yükselttiğini belirten Tutuk, “Son 2 yıl içinde yapılan hizmetler, ısınma turlarıydı. Yalova halkı, birçok önemli hizmeti bundan sonra daha iyi görecek” şeklinde yorumluyor.

Bize de Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a ‘Allah yolunu açık etsin ve nazarlardan korusun’ demek kalıyor...     

24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun...

Yeni neslin doğru bir karakter ve engin bilgilerle yetişmesini, kararlı adımlarla başarıya yürümesini, ülkesine faydalı işler yürütmesini, en önemlisi her zaman adaletin ve sadakatin izinde hareket etmesini, siz yüreği güzel öğretmenlere borçluyuz.

Çocuklarımızın en doğru şekilde yetişmesinde sizlerin payı çok büyük öğretmenlerim...

Öğretmenler Gününüz kutlu olsun...