Bazı bölgelerde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı olayların bizi derinden üzmüş olduğunu belirtmeliyim. Arzu edilen kalitede bir demokratik centilmenlik göremedim açıkçası.

  Dizginlenemeyen hırsın yol açtığı acı manzaralar yaşanmamalıydı. Hele hele asla kan dökülmemeliydi.

  Bence asıl üzerinde durulması gereken konu demokratik düzende seçilenin de seçenin de demokratik bir olgunluk ve ahlaki erdemle yoğrulmuş bir davranış biçimini gösterebilmesidir. Bahsini ettiğim konunun ihmal edilen bu tarafının daha fazla dile getirildiği bir dönem geçirmek dileğimi paylaşmak isterim.

  Malum, makamlar unvanlar üzerimize yapışık değil. Günün birinde, etrafımızdaki kalabalık ve adımızın sağındaki solundaki unvanlar bizi terk edecek ya da biz onları. Bu gerçekten hareketle daha erdemli ve daha insani, daha mütevekkil bir bakış açısıyla hayatın devam etmesi için çaba gösterilmeli. Geride kalacak, akılda olacak, hatıralarda yer bulacak olanda budur.

  Bu engin tevazu kaplamalı her yanımızı. Kibrin zerresinden bile korkan bir vicdan taşımalıyız. Nitekim makamlar kimseye baki kalmadı değil mi? Ve her biri unutulmuş nice unvan ve makam sahipleri, kabirlerinde sessizliğe gömülmüş mahşeri beklemekteler.

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydası dokunandır” hadisi şerifinin işaret ettiği kaliteye ulaşabilmektir mesele.

Bu hadisi şerifin çerçevelenip makam odalarını zinetlendirmesi gerekir. Makam sahiplerinin gözlerine ilişen ve dudaklarıyla mırıldanacakları bu  cümle, insanları ayırmadan, küçümsemeden, hak ettikleri hizmeti sunma telaşına, heyecanına katkı yapacak bir bereket sebebi olmalı yüreklerinde.

  Bu düşünceyle öncelikle Yalova’mızda seçilen bütün yerel yöneticilerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar temenni ediyorum. Bu güzel şehri daha ’da yaşanır kılacak projeleri hayata geçirecek bir heyecan içinde olmalarının gerektiğini ifade etmek istiyorum. Âcizane kanaatim odur ki, başarı birazda ayrıntıda gizlidir. Tüm yerel idarecilerimizin ihmal etmemesi gereken nokta, insanımızın yüreğine dokunan bir tavrın sahibi olmalarıdır. Tevazu nimetinden istifade ederek, doyasıya tadını çıkarmaktır.

  Günün birinde makamlara ve unvanlara veda edenlerin sokakta, caddede, Pazar yerinde görüldüklerinde ellerinin öpülmesi, hal hatırlarının sorulması ve saygıya değer bulunmalarıdır mühim olan. Şimdi ders çıkarmak zamanı, şimdi hizmet zamanı.

  Ve şimdi Yalova’ya layık bir birliktelikle önümüze bakma zamanıdır.