Pandemi nedeniyle uzun bir süredir günlük yaşantımızdan uzak hepimiz için çok zor olan bireysel bir hayat yaşıyoruz.

Ne bir deniz kenarında bir dostumuzla birlikte bir mutluluk çayı, ne de ömür boyu hatırı olan bir kahveyi yudumlayabiliyoruz bir dostumuzun gönül sofrasında.

Bir şekilde hepimiz yeni koşullara kendimizi alıştırmaya çalışsak ta dostlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarında olamamak, onlara kucak dolusu bir sevgi demetiyle sarılamamak her geçen gün hepimizin gönlünde derin hüzünler bırakmaktadır.

Hepimiz için çok zor olan hayatımıza hayatın tüm renkleriyle bir umut olan TRT’deki ‘’Gönül Dağı’’ dizisini izlerken yakın bir geçmişte yaşadığımız renkli hayatın özlemi içimizi kor gibi yakıyor.

Olumsuz Pandemi koşullarına iki ay öncesine kadar kuraklık da eklenince, geleceğe dair içimizdeki sessiz mutsuzluk dağları her geçen gün aşılmaz bir hal alıyordu.

Hepimiz kuraklığın yakın gelecekte doğurabileceği olumsuzlukları konuşurken yüce Rabbim dualarımızı kabul etti. Barajları umutla doldurup, ekinleri bembeyaz bir mutluluk yorganıyla örttü. Bu olay bile Pandemi kıskacında zorlanırken hepimize büyük bir umut oldu.

Şimdi, Güneş mutluluk ışınlarını daha sıcak göndermeye başladı cennet ülkeme. Kızılcıklar ve erikler hepimizin gönül penceresine yeni bir umut gibi yeniden çiçeklerini açmaya başladı. Doğa, Pandemiden habersiz taze ve yeni yüzünü yeniden göstermeye başladı. Şimdi hepimiz için hayata yeniden kocaman bir ‘’Günaydın’’ demenin tam zamanı değil mi?

Hepimiz havaya düşen ilk Cemre’yi gönlümüze düşürelim. Barajlara dolan su gibi gönül keseciklerimizi sevgiyle dolduralım. Baharın sıcak yüzünü önce bedenimizde yaşayalım, sonra da bütün renkleriyle çevremize yayalım. Bu zor günlerden geçerken hayata dair tüm umutlarımızı birleştirelim.

Çevremizin kardeleni olalım. Gönüllerimizi Cemre’nin sıcaklığı ile yeniden dolduralım. Anadolu ozanlarından bize ait türkülere yeniden hep birlikte eşlik edelim.

Hepimizi geren televizyonlardaki kısır siyasi tartışmalara bir süre ara verelim.

Mutluluğu hayatın bize vermesini beklemeden, hayata mutluluğu biz verelim.

Kanaryanın sesindeki güzelliği, karganın sesinde de duyalım.

Bahar gibi hayata büyük umutlarla yeniden başlayalım.

Bütün zorluklara rağmen umutlarımızı birleştirelim.

Gelin hep birlikte birbirimize bahar olalım.