Salgın bir virüs nedeniyle tüm Dünya ve ülkemiz, bugünlerde büyük bir mücadele veriyor.  Bu savaşta kahramanca en ön safta büyük bir mücadele veren sağlık çalışanlarını yürekten kutluyorum. Özel hayatlarını bir kenara bırakarak canları pahasına yeterince tanımadıkları bir düşmana karşı verdikleri mücadele, Çanakkale’de Mehmetçik’in verdiği mücadele kadar kutsaldır. Tarih altın sayfalarında bu mücadeleye gereken yeri mutlaka verecektir.

Bu süreçte güvenliğimizi sağlayan emniyet güçlerimiz ve kahraman askerlerimiz yine en ön cephede mücadele etmektedirler. Basın mensuplarımız haberin merkezinde kutsal görevlerini yapmak için gece gündüz çalışıyor.

Bu zor günlerde devletin işleyişini aksatmamak için her sabah işlerine gitmek zorunda olan devlet memurları, bankacılar, PTT ve Kargo çalışanları, zorunlu açık olan ticari işletmelerde çalışanlar ve evlerine ekmek götürmek zorunda olup her gün işe giden herkes, bu büyük mücadelenin kahramanları olarak gönüllerimizde taht kurmaktadırlar.

Bir milyonu aşkın eğitim ordusu ise bütün ülkemde yarınlara umut olmak için öğrencilerimizin evlerine misafir olmakta, onlara yaşama sevinci aşılamakta ve onlarla birlikte derslerini işlemektedirler.

Aziz milletimizin tarih boyunca edindiği ve tüm hücrelerimize lime lime işlenen değerlerimizi ise bu karanlık günlerden kurtulmamız için büyük bir nimet olarak görüyorum.

Yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, paylaşma, sevgi, saygı,  hoşgörü gibi, aziz milletimizle özdeşleşen bu değerlerimizi anlamlı kılmak için hepimize büyük görev düşüyor.

Bu bağlamda, 65 yaş üstü komşularımızdan biz sorumluyuz. İşini kaybeden ve geliri olmayan komşumuzdan biz sorumluyuz. Yardıma muhtaç komşumuzdan biz sorumluyuz. Ülkemin geleceğinden her zamankinden çok biz sorumluyuz.

Haydi arkadaşlar gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Gün dayanışma ve paylaşma günüdür. Gün çevremize umut olma günüdür. Aydınlık günler çok yakındır. Bu savaşı birlikte mücadele ederek kazanacağız. Hoşça kalın, sağlıcakla kalın, ‘’EVDE KALIN’’