Hafta sonu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde yaptığı 23. Başkanlar Kurulu Toplantısı için 12, 13 ve 14 Kasım 2021 tarihlerinde, Karadeniz’in Paris'i Trabzon'daydım...

İlk gün yapılan protokol görüşmelerinin ardından, organizasyonun ikinci günü ev sahibi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Hiros Hotel’in toplantı salonunda gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, medya mensuplarının sorunlarını dile getirdi.  

Ersen Küçük, 212 Basın Kanunu kapsamında olmayan binlerce basın çalışanının kapsam dışı bırakıldığı, yıpranma hakkı konusundaki uyarısı ve acilen çözüme kavuşması gerektiğini dile getirmesi önemliydi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise, medyanın birçok sorununa dikkat çekerken, Basın Meslek Yasasının acilen çıkarılması gerekliliğinin altını çizdi.

Benim ise üzerinde durduğum ve söz alıp dile getirdiğim konu, İnternet Haberciliğinin bir an önce 212 Basın Kanunu kapsamına alınmasıydı.

İnternet Haberciliğinin, zaman geçirilmeden 212 Basın Kanunu kapsamına alınmasıyla; kâğıt, kalıp, boya, dağıtım, işçilik, elektik, su vb. gibi çok önemli gider kalemleri yükünden binlerce gazete ve dergi yayıncılığı yapanların kurtulacağını söyledim.

İnternet Haberciliği için yasa çıkarılması için, 2011 yılında TBMM Genel Kurulunda gündeme getirilen ve komisyonlara havale edilen, bu zaruri kanunun çıkarılması için Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim kurulunun, konunun takipçisi olmasını, yasanın çıkması için gayret sarf etmesi gerektiğini söyledim.

Aynı gün, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun TGK cemiyet başkanları onuruna, Eyof Olimpiyat Parkı Sosyal Tesissinde verdiği öğle yemeğinde, Başkan Zorluoğlu’na, ayak üstü Yalova’da yaşayan Trabzonluların selamlarını iletip kısa bir sohbette bulundum. 

Programın ikinci günü öğleden sonra ise, Uzungöl'e yapılan gezi ve ardından Heros Hotel’de akşam yapılan Gala Yemeği ile günü tamamladım.

Ertesi gün, 14 Kasım 2021 Pazar günü Sümela Manastırına yapılan gezi ile Trabzon ilinin çok önemli tarihi değerini topluca gezdikten sonra, Trabzon’dan hamsi yemeden Yalova’ya dönülmez deyip, Türkiye Spor Yazarları Gaziantep Şube Başkanı Murat Atay ve kıymetli eşi ile doyasıya ızgara hamsi ile balık keyfi yaşadık.

Aynı gün akşam saatlerinde, Trabzon Hava Limanından, Sabiha Gökçen Hava Limanına inerek, cennet köşesi Yalova’ya döndüm.

Gazetecilik mesleğine yıllarca emek sarf etmiş, maddi ve manevi bedeller ödemiş, geldiği mevkii ve makamları hakkıyla elde etmiş bir olarak, hakkımda çıkan; iftira, yalan ve karalamalara gülüp geçiyorum.

‘Meyve veren ağaç taşlanır’ düşüncesinde, elimden gelen her hizmeti, ayırt etmeden yapmaya devam edeceğim.

Çelme takmalar, belden aşağı vurmalar hep olacak hakkımda...

Hizmet ve başarılarımla, tokat ve yumruk olarak değil, günü ve zamanı geldiğinde ‘BALYOZ’ olarak kafalarına vuracağım.

O gün çok da uzak değil...

Bilin istedim...