Korona virüsüne karşı Yalova gibi küçük illerden önce, büyükşehirlerde gözle görülen tedbirleri bir medya mensubu olarak çok yakından takip etme durumunda oldum.

Yalova’da, koronavirüsüne rastlanmadığı bilgisini, kentin yönetiminde söz sahibi kişilerle yaptığım bire bir görüşmelerde öğrendim.

İl genelinde alınan tedbirlerin dışında, İçişleri Bakanlığının genelgesi tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak, toplu buluşma alanlarını kapsayan; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerinin geçici bir süreliğine, ikinci bir genelgeye kadar kapalı kalmasıyla birlikte, Yalova’da da korona virüsüne karşı açık ve net tedbirlerin alındığını gördük.   

İlimizde birçok kurum ve kuruluş başta olmak üzere, tüm ilçe ve beldelerde hijyene yönelik ilaçlamalar yapıldı. Olası koronavirüs salgınına karşı birçok tedbirin alındığı gerçeği ile de karşı karşıyayız.

Gerek sosyal medya, gerek gazete ve televizyonlarda; doktor, akademisyen ve gazetecilerin yaptıkları tavsiye ve yorumların uygulanmasıyla, Türkiye’de ve ilimiz Yalova’da korana vakası ile karşılaşmanın çok sınırlı olacağı kanaatindeyim.

İnancımız, geleneğimiz ve kültürümüzden gelen temizlik alışkanlığımızla alacağımız bu önlemleri hassasiyet içinde uygulayarak, bu süreci hep beraber kayıpsız atlatacağımız kanaatindeyim.

Gece-gündüz demeden emek sarf eden tüm sağlık çalışanlarına, devlet yetkililerine, bu hastalığın yayılmaması için gayret gösteren her vatandaşımızdan Allah razı olsun.

Allah bizleri ve tüm insanlığı, bu gibi salgın hastalıklardan, doğal afetlerden her daim korusun…