Hafta sonu Yalova Belediyesi’nin devrik Başkanı Vefalı Salman’ın sosyal Medyada canlı olarak yayınlanan bir programda, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un 9,5 ay içinde yapmış olduğu hizmetleri ihanet ile suçlamasını, Facebook’tan arkadaşlarımın paylaşımlarından öğrendim.

Yalova’da, TV YALOVA Stüdyoları ve dış mekanlarda, bu tür programları ilk yapan gazeteci olarak, bu kentte gazetecilik kimliğinin daha ne olduğunu bilmeyen, geçmişleri kirliliklerle dolu, bazı yalakaların program sunuculuğuna soyunarak, taraflı ve algı üzerine yapmaya çalıştıkları bu tür programları pek takip etmediğimi de okuyucularımın bilmelerini isterim.

Gelelim bu programda Vefalı Salman’ın söylemlerine; 6 yıl boyunca Yalova Belediye Başkanlığı Koltuğunda elle tutulur, ‘Pardon’ hatırladığım en anlamlı ve hafızamda kalan hizmetlerinin hep de ‘BOK’tan olduğu gerçeğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

6 yıl boyunca aklı fikri WC’ler de olan bir Salman...

WC ile aklını bozan Vefalı Salman’ın ilk icraatlarından biri, hatırlarsınız; Yalova Belediyesi’nde her hangi bir işi için gelen vatandaşların kullandığı WC’lerin kapılarına kilit vurmak olmuştu...

Daha göreve geldiği ilk yılda ikinci icraatı yine bir WC inşası için olmuştu. Yalova Amfi Tiyatronun yat limanı girişinde, Kapalı Pazar yeri ve Hacı Hayriye Hanım Camiinin girişinde, 3-4 kadın ve erkeğe hitap edecek WC varken, Yalova Kapalı Pazarın tam karşısında ve kentin merkezindeki yeşil alanda WC yaptırmaya kalkışması halkın büyük tepkisini toplamış, WC olarak inşa edilen prefabrik yapı bu tepkiler üzerine Kızılay Kan Merkezi olarak hizmet veren bir noktaya dönüştürülmüştü...

Salman’ın 3. ve skandal olarak değerlendirdiğim BOK’tan hizmeti ise, Güney Koreli’ler tarafından bundan 3 yıl önce Doğu Sahil Bandında yaptırılan ve o dönemde yaklaşık 200 Bin TL’ye mal olan WC oldu.

Güney Kore’ye bir haftalığına eşi ile gidip, Yalova’ya döner dönmez bu gezi için Yürüyen Köşk’te düzenlediği basın toplantısı dün gibi hafızamda...

Vefalı Salman zafer kazanmış bir komutan edasıyla, Güney Kore halkının WC kültürünü ballandıra ballandıra basın mensuplarına anlatırken, Salman’ın ne kadar vizyonsuz biri olduğunu o gün keşfettiğimi de anlamış oldum.

Her zaman kendisini boktan işlerle gündeme getirmesini başaran Vefalı Salman’ı en son 2019’da Yalova’yı Boktan kurtaran isim ise bir meslektaşım oldu.

YASKİ’nin bir önceki Başkanı Ahmet Özsümer ile yaşanan siyasi çekişmeler yüzünden, ATIK bedel borcunu zamanında ödemeyen Yalova Belediyesi’nin Vefalı Başkanı Salman, Limak Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından arıtma tesislerinin elektriklerini kesilmesi ile kent merkezinin 2 saat içinde BOK kokusuna büründürdüğünü de tüm Yalovalılara hatırlatayım.  

Göreve 2020 yılı Mart Ayı Olağanüstü Meclis toplantısında, Yalova Belediye Meclisi’nin oy çokluğu ile Yalova Belediye Başkan Vekili Seçilen Mustafa Tutuk’a gelen en önemli şikayetlerin başında; İstanbul ve Fatih Caddeleri üzerindeki esnaf tarafından, altyapıdan kaynaklanan kanalizasyon ve yağmur suları giderlerini yetersizliği şikayetleri olmuştu. 6 yıl boyunca Yalova Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden Vefalı Salman, esnafın yaşadığı bu önemli bok taşmalarından hiç mi hiç haberi olmamış?

Tutuk ve ekibinin, yıllardır el değmemiş altyapı ve asfalt yolları yenileyerek çok kısa bir süre içinde bu sorunu çözüme kavuşturmasını ‘YALOVA’YA İHANET’ olarak yansıtan Salman’ın söylemleri, kent insanının aklı ile alay ekmekten başka ne olabilir ki?     

‘Belediyeyi borçlu aldım’ demesine rağmen yapılan milyonluk israf...

Vefalı Salman’ın bir başka önemli icraatı da, borç batağında aldığını iddia ettiği Yalova Belediyesi’nde, (2014 yılı) başkanlık koltuğuna oturur oturmaz, belediye binasının iç dekorunu tepeden tırnağa yenileyerek büyük masraf yapması olmuştu.  

‘Kavurma Üstü Pilav’ ve ‘Kul Hakkı’ söylemleriyle, bu kent insanını kandırmayı başaran Salman’a o dönem bende inanmış ve güvenip tüm yayınlarımla destek dahi olmuştum...

‘Kul Hakkı’ söylemi ile Yalovalılardan oy isteyen Vefalı Salman, şu an sadece usulsüzlüklerden dolayı 22 Milyon TL’yi birilerine peşkeş çekmekten dolayı, 27 Şubat 2020’de İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

‘Sağ Kolum’ dediği Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, bir iş adamı ve 3 bürokrat 9,5 aydır cezaevindeler. Tutuksuz yargılananların sayısı 30’un üzerinde...

‘Kavurma Üstü Pilav’ diye eleştirilerde bulunan Vefalı Salman, yandaş, misafir gibi bahanelerle; karides, midye, rakı faturalarını Yalova Belediyesi’ne ödetmekten ise 6 yıl hiç geri kalmadı.

Hizmetlerinden çok, görgüsüzlüğü, ciddiyetsizliği ile gündeme gelen Vefalı Salman’ın 2018 yaz ayında açılışı gerçekleşen Terma City Hotel açılışında, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Bülent Ersoy’un aldığı sahnede düştüğü durum, Yalova Belediye Başkanlığı makamında olan bir seçilmişe hiç mi hiç yakışmayan bir durumdu...

Bir kentin tüm seçilmiş ve atanmışlarında; ciddiyet, nezaket, duruş, saygınlık olmalı...

Yalova’da 25 yıl boyunca 4 tane Yalova Belediye Başkanı, 1 tane Başkan Vekilini çok yakından tanıma fırsatı buldum. Bu seçilmiş devlet adamalarından sadece ve sadece Vefalı Salman’ı, ‘CİDDİYETSİZ’ yapmacık hal hareketler içinde, şov dolu söylem ve eylemlerle vatandaşa hitap ettiğine tanık oldum.

Son yapılan (2019 Mart) Mahalli Seçimlerinde, AK Parti’nin yanlış aday seçimi, AK Parti’ye karşı kirli ittifak ve AK Parti’nin Yalova’da yaşayan Doğu ve Güneydoğu seçmenini hiçe sayan duruşu sayesinde Vefalı Salman 2. Defa Yalova’da seçim kazandı.

Salman’ın görevinden uzaklaştırılması, Yalova’da hizmet bekleyenler için çok hayırlı oldu. Bu önemli ve kutsal göreve seçilen Başkan Vekili Mustafa Tutuk; dik duruşu, çalışkanlığı ile kentte hizmetin ne olduğu dersini taraflı, tarafsız herkese 9,5 ayda kanıtlamış bir değerdir.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un yaptığı hizmetleri ‘İHANET’ ile suçlamak ise kıskançlık, bencillik ve çekememezliktir.