Çocuklara merhamet!  Gazze’de belki günümüz çocuklarının en çok mahrum olduğu ortam maalesef. Savaş uçakları ile hedef gözetmeden bomba yağdıran İsrail dünyaya kulaklarını kapatmış ve katliama devam ediyor. Yüzlerce masum insanı öldüren terör devleti İsrail’e insanlık vicdanı dur diyebilecek mi? BM toplanma kararı aldı. Sözde bir kınama mı çıkacak, yoksa her zamanki gibi veto yenilip suspus mu kalınacak. Göreceğiz…

Tüm dünyayı hep merhamet ile ilintili davranış beklentisinin hâkim olmasını temenni ediyorum. İnsani değerlerin yeryüzüne hâkim olması ortak duamız. Merhamet etmeliyiz ki yüce Mevla’dan merhamet bulalım. Merhamet duygusunun bittiği ortam her türlü riski barındırmaktadır. Öyle gelir ki zengin de olsanız, fakir de olsanız, toplumun üst kademelerinde yer alsanız da gün gelir ufacık bir elin yardımına muhtaç kalırsınız. Hayatta nasıl yaklaşırsanız insanlar da size öyle yaklaşır. Merhamet aile içinde başlar. Komşu, akraba, iş çevresi ve sosyal çevre içinde olmak üzere halka genişleyerek devam eder. Merhametli insan hayatla barışıktır. Dostları ile, ailesi ile barışıktır. İş yaşamında başarılıdır. Herkes onun hakkında iyi şeyler söyler ve düşünür.

İyi insan olmanın bence ilk koşulu merhametli olmaktan geçer. Çünkü merhametten yoksun insan bencil insandır, hayatta her şeyi kendi egoları ile değerlendirir, geçimsizdir, yalnızdır, menfaat üzerine bir yaşam kurmuştur… Olumsuzlukları daha da artırmak mümkün merhametsiz insanlar için.  Üzerine bağladığı bomba ile yüzlerce masum insanı şehit eden teröristin cani ruh yapısını? Beyni yıkanarak düşünme yetileri alınmış, kalbi karartılarak merhamet duyguları yok edilmiş sadece et ve kemikten oluşmuş bu yaratık teröristler yok mu? Hepsinin ortak noktası merhamet yoksunu olmalarıdır.

Bir karıncayı bile incitmemek için çaba gösteren “Yaratılanı Yaradan dan ötürü hoş gören“ anlayış ve bu iklimle hayata bakabilmek gerekiyor. O zaman savaşlar biter, o zaman terör biter, o zaman daha yaşanabilir bir dünya bizim olur.

Ramazan Bayramı geride kaldı.  Sıkıntılı günleri geçiriyoruz. Tüm dünya Filistin’ e odaklanmış acılarını paylaşıyoruz. Diğer taraftan biz de terörle mücadelemizi üstün başarılarla sürdürüyoruz. Rabbim vatanımıza, milletimize, devletimize kasteden hainlere fırsat vermedi, vermeyecek de. Merhamet yoksunu, adı ne olursa olsun terör örgütleri mensuplarına karşı mücadelede devletimizin bekası, vatandaşımızın huzuru için atılan adımları sonuna kadar destekliyorum. Aziz milletimizin geleceği, çocuklarımızın geleceği daha iyi olacak. Buna inanıyorum. Daha güçlü ve daha kararlı adımlarla terör belası temizleniyor. Sınırlarımız dışında da bu temizlik devam ediyor. Ordumuz merhametiyle gittiği yerde de barışı ve huzuru temin ediyor. Allah güvenlik güçlerimizi korusun, zafer onlarla olsun.

Pandemi ile mücadelede daha fazla kurallara uymamızın gerektirdiği bu zaman diliminde sağlıklı bir ömür geçirmeniz temennisiyle saygılarımı sunuyorum.