Geçtiğimiz hafta içi yeni eğitim ve öğretime başlayan Uzmanlar Koleji’nin açılışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Balosu davetine katıldım. Altan Kültür Merkezi’nde yapılan bu önemli etkinlikte protokol masasında ev sahibi Altan Kültür Merkezi’nin iş bilmezliğine, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin’in ise yaptığı kısa konuşmada ki gaflarına ve giyim kuşamına tanık oldum.

Altan Kültür Merkezi dışarıdan bakıldığında Muhteşem bir bina, bahçesi, mimari yapısı ile Yalova’nın organizasyon için ideal yerlerinden biri.

Bundan birkaç yıl önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı bir ödül töreninde yaşanan ses sisteminde ki rezaleti eleştirmiştim. Bugün de durum aynı.

Milyonluk yatırım yapılıyor, ses akustiğine bir çare bulanamıyor, gerekli ses cihazları böylesine önemli etkinlikler de, hem organizasyonu yapan kurumu, hem davetlileri şekilden şekle sokuyor.

Böylesine önemli ve anlamlı bir organizasyon yapan Uzmanlar Koleji’nin kurucuları ve öğrencilerinin mikrofon ile cebelleştikleri gece sona erinceye kadar bu skandal hep sürdü…     

Sadece, eleştirim bununla sınırlı değil tabi ki…

10 kişilik Protokol masasında 1’litrelik kola, fanta ve su var. Bardak yok. Peçete yok. Garsonlar genç, garsonluk eğitimi almadıkları o kadar belli ki. Ayrıca yeterli sayıda değiller.

Bir organizasyonun hazırlığı yapılırken davetli sayısı belirlenmiyor mu?

Programın saati gelmiş geçiyor, yeni masalar hazırlanıyor.

Bir işletmeci yıllardan biri bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapıyorsa, eksiğini, açığını keşfetmeli. Sorun ve sıkıntıların yaşanmaması için hazırlığını zamanında yapmalı.

İnşallah Altan Kültür Merkezi bundan sonra ki organizasyonlarda de böylesi bir olayı kimseye yaşatmaz…

 

Belediye Başkanlığı sadece, yol yapmak, çöp toplatmak, kanalizasyon yapmak değildir

Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin…

Hizmet olarak Kadıköy beldesine büyük emek verdiğini kimse inkar edemez. Lakin Belediye Başkanlığı sadece hizmet yapmakla olmuyor.

Kadıköy Beldesi mücavir alını içinde bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Uzmanlar Koleji’nin açılışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nda Mehmet Şahin konuşmak için kürsüye çıkıyor. Davetiyelerde üstüne basa basa koyu renk takım elbise giyilecek denilmesine rağmen çok sıradan bir kıyafet ile özenerek açılış ve baloya gelen konuklara saygısızlık değil midir Sn. Şahin’in yaptığı?

Mehmet Şahin’in bir diğer gaf ise yaptığı konuşma. Sen Kadıköy Belediye Başkanısın. Kadıköy’ün ilçe olması için Ankara yollarını az aşındırdığını bilmeyen yok. Böylesi önemli bir gecede açılışta nasıl konuşulur bilmen gerekmiyor muydu Sn. Başkan? Önceden konuşma metni hazırlamak çok mu zor bir iş?

CHP’da aday adaylık süreci tamamlandı. AK Parti’de aday adaylık süreci başlıyor. Diğer partilerde keza öyle. Kadıköy beldesine umarım 31 Mart 2019’da bu koltuğa layık; genç, donanımlı, liyakat sahibi bir belediye başkanı seçilir. Partisi, düşüncesi ne olursa olsun vatanın bölünmez bütünlüğü, Bayrak sevgisi, milletinin yanında bir belediye başkanı…