Yalova’da tam 10 gündür kentin gündeminde, Yalova Belediyesinde yaşanan yolsuzluk, vurgun konuşulmaktadır.

AK Partili, CHP’li, MHP’li İYİ Partili, Yalova’da yaşayan nüfusun neredeyse %99’u, Yalova Belediyesinde yaşanan HIRSIZLIĞI konuşuyor.

Ulusal ve yerel basında, son 10 gündür cennet Yalova, yolsuzlukla, talanla anılan bir kent olmuş.

Yalova Belediyesinde bu kirliliğe bulaşmış tam 7 kişi gözaltına alınmış, 5’i tutuklamış, 2 kişi tutuksuz yargılanmak suretiyle serbest bırakılmış.

Sayıştay Müfettişleri gece-gündüz demeden çalışmalarını Yalova Belediyesinde sürdürürlerken, bu vurgunun Başkan Vefa Salman’a kadar gideceği kulaktan kulağa konuşuluyor.

Vefa iyiyi, Güleç kötüyü oynadı

Yalova Belediyesinde, 1999-2020 dönemine bir bakın. Başkanlar hep iyi, başkan yardımcıları ise hep şimşekleri üzerlerine çeken kişiler olmuştur.

Yalova Belediyesi’ni yıllarca kötü yönetenler, bugün Yalova Belediyesinin düştüğü durumunda pay sahibi olanlardır.

İnce, Kılıçdaroğlu ile ne konuştu?

Yalova Belediyesinde yaşanan yolsuzluk ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Haliç Güleç’in tutuklanıp Bursa Cezaevine atılmasının ardandan, CHP bir dönem önceki Yalova Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, soluğu CHP Genel Merkezi’nde aldı. Kılıçdaroğlu’na Vefa Salman’ın vefasızlığını, Yalova’da büyük emekler verdiği Cumhuriyet Halk Parti’ni düşürdüğü durumu anlattığı kanısındayım.

Salman, Yalova Belediye Başkanlığı koltuğundan alınır mı?

Yaşanan yolsuzluklar karşısında ilk açıklamasında, tutuklu Reşat Elgin hakkında suç duyurusunda bulunan Vefasız Salman, ikinci açıklamasını ise makamında çektirdiği video kaydı ile Yalova Belediyesi’nin her kuruşuna sahip olduklarını dile getirdi.

İnsanların gözünün içine baka baka yalan söyleyen Salman, Başkanı bulunduğu Yalova Belediyesinde yaşanan yolsuzluğu inkar ederek, vefasızlığıyla kentin simgesi haline geldiğinden habersiz, 3 maymunu oynamaya devem ettiğini görüyoruz.

Yalova Belediyesinde yaşanan yolsuzluğu, Belediye çalışanı Reşat Ergin kayıplara karışınca, sadece onun hakkında köşeye sıkışınca suç duyurusunda bulunan Salman, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile yaptıkları basın toplantısında olayı siyaset ile bağdaştırması ise tam bir komedi olarak değerlendirildi.

Mağdurun Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman olduğu iddiasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ise Yalovalıların aklı ile dalga geçtiği kanısındayım.

Vefasız Vefa’nın koltuğunu korumak için, CHP Genel Merkezi’nden gelen parti yöneticilerinin de Salman’ın koltuğundan olmasını engelleyemeyecekler.

Önümüzde ki günlerde Salman’ın da yargı önüne çıkarılmasıyla, Yalova Belediyesindeki hırsızlık bir anlamda tescil edilmiş olacak.