Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi, Yalova Milletvekilli Ahmet Büyükmüş ve AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’i, 01.07.2021 Perşembe günü, saat 16:00'da TBMM’de, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Cemiyet Başkanlarını Ankara’da buluşturdum.

Karedeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişmen, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Fikret Sönmez, bir önceki dönem Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Üstün Tuncer, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Türkçü’nün katılım sağladıkları, ‘Medya’nın Sorunları’ konulu toplantı oldukça faydalı geçti.

AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekilli Ahmet Büyükgümüş’ün medya mensuplarının sorunlarına olan duyarlığı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı’nın yıllardır basının sorunları konusundaki hassasiyetlerini bilen bir gazeteci olarak, iyi ki bu buluşmayı sağlamışım.

Vekilimiz Ahmet Büyükgümüş ile Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in basın mensuplarının sorunlarına olan ilgi ve alakaları, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve heyette bulunun cemiyet başkanlarını bir hayli mutlu etti.

Gazetecilik mesleğinin gün geçtikçe kangren haline gelen problemlerinin çözümü için, Vekilimiz Ahmet Büyükgümüş'ün daveti ile gerçekleştirdiğim bu görüşme, medya kuruluş ve emekçilerinin birçok sorununun çözüme kısa süre içinde ulaşması noktasında bir adım oldu.  Önümüzdeki süreçte, bu tür görüşmelerin belli aralıklarla tekrar yapılarak sorunların çözümüne önemli katkı yapacağı düşüncesindeyim.

Emeği geçenlere teşekkür ederken, çok yoğun bir programı olmasına rağmen TGK Genel Başkanım başta olmak üzere cemiyet başkanları ile birlikte beni en iyi şekilde ağırlayan, Adalet ve Kalkınma Parti MKYK Üyesi, Yalova Milletvekilli Ahmet Büyükgümüş’e çok teşekkür ederim.    

Onur Kurulu Üyesi, seçildim

Türkiye’nin en büyük meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun (TGK), 3. Olağan Genel Kurulu 1 Temmuz 2021 Perşembe günü Ankara’da yapıldı.

Ankara da yapılan Genel Kurul’da Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı adına tek aday Mehmet Nuri Kolaylı’yı 3. Defa Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı seçtik. 

TGK çatısı altında bulunan 8 Federasyon, 84 cemiyet başkanının bulunduğu, medya çalışanları başta olmak üzere, yayın kuruluşlarının sorun ve sıkıntılarının çözümüne önderlik yapan böylesine güçlü bir meslek örgütünde 'Onur Kurulu Üyesi' seçilmem, beni dolayısıyla çok mutlu etti.

26 yıldan bu yana gazetecilik mesleğine vermiş olduğum maddi ve manevi hizmetlerin karşılığı olarak gördüğüm bu makamda, Allah hayırlı hizmetler yapmayı bana nasip etsin.