Sağlık Haftası, insanların sağlık kurumlarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan haftadır. Bu haftanın amacı sağlık konusunda milletin bilinçlendirilmesi ve sağlığın öneminin yediden yetmişe kavranmasıdır. Sağlığın ne kadar büyük bir nimet olduğunu tekrar tekrar anladığımız bu günlerde bu haftanın önemi daha da artmıştır.

Koronavirüs ülkemizde görülmesinden sonra sağlık çalışanlarına büyük işler düşmüş, milletin tüm bireylerine sağlıklı hayat sunabilmek için sağlık çalışanları kendi hayatlarından fedakarlık etmiştir. Bu fedakarlık öyle bir safhaya gelmiştir ki başkalarının hayatlarını kurtarma pahasına kendi hayatlarını riske atmış koronavirüse yakalanmışlardır. Bu yüzden onları cesur kahramanlar olarak nitelendirmeliyiz. Koronavirüse karşı verdiğimiz bu savaşta ön safta onların vermiş olduğu bu mücadeleye tanıklık etmekteyiz. Hastaları söz konusu olduğunda kendi ailelerine ve sosyal yaşamlarına ayıracakları zamandan feragat edip durmaksızın mücadeleyi sürdürmektedirler. Tüm sağlık çalışanlarımıza olan saygımız, minnetimiz sonsuzdur.

Onlar bu kadar özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürürken kendilerini cahil olarak nitelendirdiğimiz kişiler sağlık çalışanlarımıza saygısızlıkta sınır tanımamakta ve hatta onlara şiddete varacak şekilde hareketlerde bulunmaktadır. Bir insan hayatını kurtarmanın tüm insanların hayatını kurtarma anlamına geldiğini ve sağlık çalışanlarının bu kutsal görevi omuzladıklarının bilincine varılmalıdır. Bu zorlu günlerde koronavirüs belasından kurtulabilmek için sağlık bakanlığı başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının söylediklerini kendimize ilke benimseyip uygulamalı ve gereken uyarıları dikkate almalıyız. Cesur kahramanlarımız olan sağlık çalışanlarının koronavirüs savaşında milletimizin duasıyla, alacağı önlemleriyle bu küresel beladan galip geleceğinden şüphe duymamaktayız.