Her yaştan bedensel, zihinsel, işitme, otistik, özel öğrenme güçlüğü çeken, görme engelli, dil ve konuşma güçlüğü çeken 300 öğrencinin ayda 8 saat destek eğitimi aldığı Melekler Rehabilitasyon Merkezi’nin pikniğine katılan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili adayı Fikri Demirel ve parti yöneticileri, burada öğrenci ve velileriyle bir araya geldiler.

Sosyal hizmetlerde 22 kat artış

Engelli ailelerinin sorunları dinleyen AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, ülkeyi her alanda yükseltmek için halkın desteğiyle birçok politikaları devreye soktuklarını ifade ederek, “Ülkemizde 2002'de sosyal yardım ve hizmetler için toplam 1 milyar 376 milyon liralık kaynak ayrılırken, bugün bu rakam 22 milyar 645 milyon liraya yükseldi. Yani 22 kat. Engellilere yönelik en kapsamlı çalışmayı yürüttük. Evlerinde bakılan 426 bin engellimiz var. Bizden sosyal destek alan ayrıca 540 bin engellimiz var. Özel bakım merkezlerinde devlet himayesinde bakılan yaklaşık 10 bin engellimiz var. Bunu da siyasi istikrar sayesinde yaptık” dedi.

“Hükümet olarak yanınızdayız”

Engellilerin eğitimine yönelik kurumların arttırılmasını isteyen vatandaşlara, konuyla ilgili gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, “Bizim ihtiyacımız engelliler için ayrı ayrı kurumlar değil, bir komplekstir. Engellilerimizin eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür, sanat ve spora, kent standartlarının iyileştirilmesinden, psikolojik ve sosyal desteğe kadar sorunlarına çözüm bulunması bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımız, kendilerine değer verildiğini, devletimizin her zaman yanlarında olduklarını, bizlerin kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler” diye konuştu.