Hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Binasında, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı ve Yalova Belediyesi’nde ki 22 Milyon TL’lik usulsüzlükten dolayı İçişleri Bakanlığınca 27 Şubat 2020’de görevinden alınan (Halen CHP’li) Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman basının karşısına çıktılar.

Yalova Belediyesinde, 2016-2020 döneminde sadece usulsüzlük yapılarak, (ihaleler, bağışlar hariç) zimmet suçlamasıyla 04 Eylül 2020 akşamı hakim karşısına çıkartılan Vefa Salman’ın mahkeme savcısı tarafından tutuklanma talebinin, mahkeme hakimliğince reddedilmesi sonucu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın ‘’Vefa Salma suçsuzdur’’ şeklinde açıklamada bulunduğunu hayretler içinde dinledim.

 

Algı istekleri, kursaklarında kaldı

CHP’li Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, Vefa Salman’ın suçsuz olduğuna dair söylemlerini, basın toplantısını takip eden ve konu hakkında önemli bilgi ve belgelere sahip bir gazeteci olarak zaman zaman gülerek, bazen de içim sızlayarak izledim. 

Vefa Salman’ı aklamaya yönelik basın toplantısında, yapılan savunmaları çürütecek soruları sorarak, bu algı operasyonun, pek de amacına uluşmayacağını, Mersin’den gelerek Yalovalıların yıllardır Yalova Belediyesinde yaşandığı gün gibi ortada olan vurgunun, ağızlarda sakız olduğu gerçeğini bilmeden, Vefa Salman’ı battığı bu bataklıktan kurtarmaya çalışıldığını gördüm.

Vekil Başarır, Vefa Salman’ın suçsuz olduğunu, mal varlığının araştırıldığını, mal varlığında bir artışın gözlenmediğini ve bundan dolayı da Vefa Salman’ın suçsuz olduğunu defalarca tekrarladı durdu...

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin, 2. defa Vefa Salman’ın tutuklanma talebinde bulunduğunu ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliğince bu talebin ret edildiğini söyleyen Vekil Başarır, Vefa Salman’ın tutuksuz yargılanmasının devam etmesine rağmen, suçsuz olduğunu ısrarlı bir şekilde basın toplantısı defalarca dile getirdi durdu.

Sn. Başarır, siz hekim misiniz ki, Vefa Salman’ın suçsuz olduğunu, basın önünde yanlış ve eksik bilgilerle, aklamaya çalışıyorsunuz?

Başarır’ın, ‘’Vefa Salman sayesinde usulsüzlükler ortaya çıktı’’ söylemi ne kadar doğru?

Başarır açıklamasında, Yalova Belediyesinde yaşanan usulsüzlüğü, Vefa Salman’ın ortaya çıkardığını söylüyor. Devam ediyor, ‘’Reşat Ergin hakkında suç duyurusunda bulunan kişi Vefa Salmandır’’

Dayanmayıp soruyorum, ‘’Sn. Başarır, Reşat Ergin 2 gün ortadan kaybolduktan sonra, Vefa Salman harekete geçip Reşat Ergin hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Reşat Ergin kayıplara karışmadan önce, herhangi bir şikayet olmuş mu?’’ soruma da doğru bir cevap vermeyerek, gerçekleri Vefa Salman lehine sakladığını açıkça dile getirmeye devam ettiğine tanık oldum. 

‘’Vefa Salman’ın hiç suçu yok mu?’’ soruma Başarır, ‘’İhmali olabilir’’

Basın toplantısında, ‘’Vefa Salman’ın hiç suçu yok mu ?’’ şeklinde sorduğum soruya ‘’Vefa Salman’ın suçu yok, ihmali var’’ demek, bir hukukçu milletvekilinin ağzından çıkan bir cümle oluyorsa, bu Yalova’da ve tüm Türkiye’de yaşayan her (CHP’li, MHP’li, DP’li, SP’li, DSP’li, BBP’li, BTP’ İYİ Partili, AK Partili, Yeniden Refah Partili, Vatan Partili, vb.) vatandaşımızın aklı ile dalga geçmek değil midir?

Ergin, ek ifadesinde Vefa Salman’ı suçlamadı mı?

Başarır, devam ediyor; ’’2, 3, 4 Eylül 2020’de yapılan duruşmalarda, 40 civarında sanıktan hiçbiri Vefa Salman’ı suçlamadı’’ şeklinde ki açıklamasına, benim sorduğum ‘’Reşat Ergin tutuklu yargılanırken, ek ifadesinde; Vefa Salman’ın, yurt içi ve dışı gezilerinde, bazı gazetecilere ve seçim zamanı (2019 Mahalli Seçimleri) öncesi Yalova Belediyesi’ne işe alınma sözü verilip alınmayan kişilere, usulsüzlükle elde edilen paraların harcandığı suçlamalarında bulunmuş. Siz Salman hakkında suçlama yok diyorsunuz.’’ Bilgisi ve sorusuna Vekil Başarır, ‘’Duruşmada 40 sanıktan hiç biri Vefa Salman’a yönelik bir suçlamada bulunmadı’ şeklinde konuşarak bu Reşat Ergin’in ek ifadesini de sanıklardan Armağan Işıktutan’ın suçlamalarını inkar yoluna gitmesi, onlarca basın önünde doğru bir hareket midir?  

Yalova Belediyesinin parasını kim gasp etiyse, hem haram, hem de zehir zıkkım olsun...

Yalova Belediyesinde usulsüzlükler yapılarak 22 Milyon TL civarında parayı hortumlayanlar için bu para Haram olmuyor da. Bu vurgundan dolayı görevinden alınan Vefa Salman’ın koltuğuna Yalova Belediye Meclisi tarafından Başkanvekili seçilen Mustafa Tutuk’un oturması mı haram sayılıyor Sn. Başarır..?

CHP’li Başarır, sağ gösterip, sol vurmaya çalıştı?

Basın toplantısında, neden Yalova Belediye Başkanlığı koltuğuna 2009 yılında Demokrat Parti’den seçilen Yakup Koçal’ın ilk göreve başladığı döneme vurgu yapmayıp, Koçal’ın 2013 yılında AK Parti’ye geçtikten sonra ki süreci, son 1 yıla yönelik suçlamalarda bulundu?

Başarır, Demokrat Parti’yi ağzına almayarak, ‘’Yalova Belediyesinde, 2009-2014 döneminde yapıldığını iddia ettiği usulsüzler hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu?’’ şeklinde ki soruya neden evet diyemedi?

Saygı değer okuyucular, Vekil Başarır kıçını da yırtsa, onlarca basın toplantıları düzenleyip algılar yapsa da, Vefa Salman ile beraber bu yolsuzluğa bulaşanlar, Yüce Türk Adaleti önünde yaptıkları hukuksuzluğun cezalarını mutlak surette vereceklerdir.