ÇİFTLİKKÖY BANKALAR İÇİN CAZİBE MERKEZİ

İddialı bir söylem değil. Beş yıl sonrasını görebilmek lazım. 2023 yılına kadar 50 bin ilave işgücünün ekleneceğini söyleyen Çiftlikköy ilçemizdeki OSB yönetimlerinin resmi ifadelerini kaynak alıyorum. 50 bin çalışan ortalama 200 bin ilave nüfus demek. Bunu şimdiden görebilen yol alır. Pazara şimdiden girip yer edinen de zamanı gelince pastadan payını alır. Yoksa bugünün ekonomik verilerine bakıp değerlendirme yapan elbette ayakta kalamaz. Kurumsal yaklaşım değil bugünü 20 senenin sonrasına göre planlama yapar.Ekonomi bilimi atılacak adımları tüm detayları ile değerlendirmeyi ve geleceğe rasyonel yaklaşım sergilenmesini öngörür. Gelecek projeksiyonu güçlü olan hangi alanda çalışırsa çalışsın başarıyı elde ettikleri gibi tam rekabet ortamında rakiplerini geride bırakırlar.

Evet, geleceği şekillendirmek bugünden başlar. Gelecek adına iddianız varsa net bir okuma ve algılamaya sahip olmanız gerekiyor. Yoksa herkes mevcut durumda ne yapılacağını bilir. Önemli olan gelecek adına söz söyleyip uygulamaya koymaktır.”Çiftlikköy bankalar için cazibe merkezi” söylemi öyle laf olsun diye söylenmiş bir söylem değil.Yalova ilimizin adeta genişleme ve gelişme alanı olan Çiftlikköy ilçemiz yük veren değil, yük alan bir konumdadır adeta. Bu mantalitede il merkezine olan yakınlığı ile zaten bütünleşmiş yerleşimi günlük hayatımızda iline destek çıkan ilçe konumundadır. Pek çok hemşehrimiz il merkezindeki işinden Çiftlikköy’deki evine gelip dinlenme artık iş merkezlerinin bir kısmının zamanla Çiftlikköy’e taşınması şeklinde değişecek. Çünkü nüfus artışı zaten bunu gerektirecek. Burada önemli olan herkesin planlı ve programlı olarak değişime ayak uydurup uyduramayacağıdır. Yoksa gecekondu mahalleleri, olansız programsız genişleme gelişme sayılmayacaktır. Tüm yerel yönetimlerle merkezi yönetimin kurum ve kuruluşları bu değişime uygun çalışmalarını sürdürmekteler. En rasyonel ve gelişime açık planlamalar ile daha modern ve yaşanabilir şehirler önümüzdeki sürecin gündemi olacak. Altyapısı ile , üst yapısı ile örnek bir kent olacak Çiftlikköy sadece ekonomik olarak değil, ilimizin doğa turizminde de örnek projeleri ile kendisinden söz ettireceğine inanıyorum.

Ekonomi bilimi ile 32 yıllık geçmişi olan ve halen de mesleği icra eden bu hemşehrinize güvenin. Elbette ilimizin her ilçesi birer cazibe merkezi.Lakin önümüzdeki net gelişimi ve bu gelişimin getireceği artı değerleri de ifade etmek gerekiyor.Çevreyi kirletmeden ve bozmadan, hatta çevrenin önceliği ilkesine inanmış bu kardeşiniz Çiftlikköy’ün geleceğinin çok daha parlak olacağını söylüyor. Yanlış karar almış olan sektör temsilcileri olabilir. Onların da bu kararlarından er yada geç döneceklerine inanıyorum. Çünkü hiçbir bankacı 200 bin nüfusu göz ardı edemez, etmemeli.

Başka bir yazımda buluşana kadar kalın sağlıcakla…