Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, il ve ilçe yöneticileri, Çiftlikköy AK Parti Kadın Kolu Başkanı Ayşe Ertuna ve yönetiminden bazı kadınlarla sürece dair bilgi sundu.

 

     AK Parti MKYK üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, öncelikle ilçe teşkilatını ziyaret ederek, yönetim kadrolarına Türkiye’de Çözüm Süreciyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  Pehlivan, ‘İlçe teşkilatının çalışmalarını,  temposunu bozmadan devam etmesi gerek.  Hükümetin icraatlarının halka duyurulması, halkın talepleriyle ilgilenilmesi noktasında taviz vermeden hepimiz çalışmalıyız. İlçedeki bu sinerjiyi yakalayan teşkilata ve Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Çelebiye teşekkür ederim’ dedi.

      Teşkilat çalışmaları hakkında bilgi alan Ayva, buradan Çiftlikköy’de bulunan Sahil camii çay ocağına giderek, cemaatle bir süre süreç hakkında konuştu.

    Sıcak bir şekilde karşılanan Ayva, daha sonra Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneğini ziyaret etti. Burada da konuyu anlattı.  Konuyla ilgili gelen soruları yanıtladı. Sonra sanayi sitesini ziyaret etti, burada öğle yemeğini yiyen ekip son olarak Sultaniye mahallesine giderek, kahvede konuyu detaylı olarak bir kere daha anlattı.

    Süreçte sona gelindiğini, terör belasından kurtulmanın Türkiye’ye kazandıracağı imkan ve fırsatları anlatan Ayva, ‘Ancak bu sorun çözülse de başka sorunların önümüze çıkması muhtemel, kardeşi kardeşe kırdırma politikalarından artık Türkiye’nin kurtulması gerek. Halkın bu tür tefrika söylemlerine fırsat vermemesi, toplumun kaynaşarak başaramayacağı iş yoktur’ dedi.

   Sultaniye ziyaretinden sonra Lokman Ayva ilçeden ayrıldı.