Çiftlikköy ilçe merkezini, Sultaniye, Beşyüzevler ve köylere bağlayan, Atatürk Caddesi’ndeki asfalt yolda aşırı hız yapan araçlar, büyük tehlike saçıyor.

  Bu güzergahta oturan vatandaşların en büyük korkusu, düz ve geniş olan caddede aşırı hızdan dolayı yaşayabilecekleri bir kaza...

  Atatürk Caddesine asfalt döküldükten sonra, araçların şehir içi olan 50km’lik hız sınırını aştıklarını söyleyen vatandaşlar, trafik ekiplerinin radarlı denetim yapmalarını isterken, Çiftlikköy Belediyesi yetkililerinin de, bu caddenin belirli yerlerine hız kesici önlemler almasını talep ediyorlar.

  Okulların açılmasıyla, endişeleri bir kat daha artan Atatürk caddesi sakinleri, “Asfalt yol yapıldıktan sonra hız sınırını aşanlara yönelik bazı tedbirler alınmasını bekliyorduk. Ne yazık ki iki ay gibi bir süre geçmesine rağmen Çiftlikköy Belediyesi tarafından bir tedbir alınmadı.

  Trafik ekiplerinin de herhangi bir hız kontrolüne rastlamadık. Bu cadde de illaki birilerinin ölmesi mi lazım? Aşırı hız yapan araçlar yüzünden hep korku ve endişe içinde yaşıyoruz. Madem yolu asfaltladınız, aşırı hızı engelleyecek tedbirleri de uygulayın ki hepimiz yapılan hizmetten keyif alalım. Böyle yarım yamalak hizmetlerle vatandaşın gözü boyanıyor.” şeklinde konuşarak yaşadıkları huzursuzluğu dile getirdiler.


   Haber-Fotoğraf: Tülay Tezcan