Bahadır, ‘Bu yıl 14 – 20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktayız. Efendimiz, merhamet, barış, hoşgörü, ahlak ve şefkati kendi yaşamından insanlığa aktarmış ve hem biz Müslümanlar hem de bütün insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüştür. İnsanlığın devasa bunalımlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere ve ruhlara hitap etmiş, bütün dünyaya huzur, barış, kardeşlik ve güzel ahlak temelinde manevi bir iklimi tebliğ etmiştir. Hz. Muhammed (S.A.V), peygamberlik dönemi boyunca, iyi ve doğrunun uygulayıcısı olmuş; bu kapsamda sapkın inançların yerine tevhidi, düşmanlığın yerine kardeşliği, sürtüşmenin yerine dayanışmayı, zulmün yerine adaleti nasihat etmiştir. Bunların yanı sıra, toplum hayatını yozlaştıran kötü ve zararlı alışkanlıklar karşısında aldığı kararlı ve insanlığa yol gösterici bir tavır almıştır’ dedi.

      Bahadır, ‘Yeryüzünün o zamana kadar hasret kaldığı tertemiz bir kalp, eşi benzeri bulunmayan bir ahlak ve tüm takdirlere şayan bir zihin, sevgili peygamberimizin varlığında vücut bulmuş ve sonraki yüzyılları da nurlandıracak İslam meşalesini hiç sönmemecesine yakmıştır. Nitekim Yüce Allah’ın varlığı ve birliği ve İslam dininin tüm haşmeti Peygamber Efendimizin tebliğiyle kitlelere ulaşmıştır. Allah-u Teâlâ’nın kâinatı yüzü suyu hürmetine yarattığı Peygamberimiz, çölde zuhur ettirdiği ilahi nurdan vahaya tüm insanlığı davet etmiş ve İslam’a susamış her kulun burada içtenlikle karşılanacağını asırlar öncesinden müjdelemiştir. Hz. Peygamber’in vefatından sonra da Müslümanlar, onun uygulamalarını bilgi ve düşünce süzgecinden geçirerek hayatlarına uygulamışlar, nesiller boyu onun mesajıyla hayatı anlamlandırmışlardır. Bu çerçevede Peygamberimizin anlam ve değer yüklü ilahi mesajları çağımızda da insanlık için önemini, değerini ve canlılığını korumakta ve gelecek için ihtiyaç duyulan güveni içinde barındırmaktadır. Buradan hareketle, bu Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan sevgili Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’in (S.A.V) daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını temenni ediyorum’ dedi.

   Bahadır, ‘İslam Âleminin Hazreti Peygamberin bütün hayatı ile somutlaştırdığı mesajları çok iyi kavrayarak, İslam topluluklarının sorunlarını çözebileceğini ve yeniden dünyanın en saygın, mamur, medeniyeti yükselten merkezleri ve toplumları haline gelebileceklerini düşünüyorum. Zira bugün kan, şiddet ve gözyaşları arasında sarsılan Müslüman toplumların ve pek çok sorunla uğraşan Türk Milletinin, yüce Peygamberimizin hayatından, kişiliğinden ve tavsiyelerinden alacakları daha çok derslerin olduğu aşikârdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası’nın Türk ve İslam Dünyası için yeni bir toplumsal uyanış, manevi aydınlanma ve siyasi yükselişin başlangıcı ve dünya içi de barış ve hoşgörünün hâkimiyetinde bir çağın ilk eşiği olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın ve din kardeşlerimizin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in eşsiz ahlakını ve kutlu tebliğini özümseyerek hidayete erişmelerini ve iki cihan saadetine de nail olmalarını yüce Allah’tan niyaz ediyorum’dedi.