Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bağış Kampanyası düzenlediklerini ifade eden Çiftlikköy Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Bala, muhtaç olan insanları daha fazla sevindirmek için vatandaşları, Kurban Bağışı yapmaya davet etti.

          Konuyla ilgili açıklama yapan Bala, ‘Kurban vekâletinizi Türk Kızılay’ına verin, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşın. 2013 kurban vekalet bedeli yurtiçi 575 yurtdışı 300 TL 4 taksit İmkanıyla. Kurbanlıklarınız İslami şartlara uygun biçimde kesiliyor. Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor. Tüm kurbanlıklar, veteriner kontrolünden geçiriliyor. Kurban etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor. Tüm bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor.
Türk Kızılayı’nın gelenekselleşen uygulaması ile vekaleti alınan kurbanlarınız, kuralına uygun olarak kesiliyor, amacına uygun olarak konserveleniyor. Yılın belirli zamanlarında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle, kurbanın bereketi yıl boyu sürüyor’ dedi.
        Türk Kızılayı’na yurt dışı için de kurban vekaleti verilebileceğini ifade eden Bala, ‘Bu Kurban Bayramı’nda dilerseniz, sınırların ötesindeki mazlumlara da ulaşabilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Somali, Etiyopya, Cibuti, Bangladeş, Kenya, Pakistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek’teki ihtiyaç sahiplerinin sofrası da mutlulukla doysun. Bağışlarınızı, 168 çağrı merkezinden ya da Çiftlikköy Kızılay şubesine gelip de yapabilirsiniz’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel