Dolgu projesinde siyasi engellemenin olduğunu belirten Çelebi, ‘Dağ, çevre temizlik projesinde aynı hükümetin kendine Türkiye üçüncülüğü verdiğini çarşaf çarşaf medyada ilan etti. Başkan Dağ’la sürekli polemik yaşamak istemiyorum, ancak yaptığı icraat ve açıklamalarla beni açıklama yapmak zorunda bırakıyor. Dolgu projesi konusunda sürekli halkı beklentiye sokacak açıklamalar yaptı. İşi gecikince veya eksiklerini tamamlamadığının farkına varınca pisliği başkasının üzerine atmayı yeğliyor. Madem bu siyasi irade engelleme yaptığına inanıyor aynı parti kendisine çevre temizliği projesi hazırlamada Türkiye üçüncülüğü vermiş. Medyada çarşaf çarşaf pozlar vermiş, pankartları hala üst geçitte duruyor, bakana teşekkür ediyor. Bu ifadeler birbiriyle taban tabana zıt değil mi? Bu tutarsızlıktır. Yıllardan beri halkın karşısına bu proje ile çıkan başkan bütçesinde dolgu alanına kaç lira ayırmış ki bu ifadelerle siyaseti suçluyor. Yanlış hesabı biz Bağdat’tan döndürürüz. Ben bu kaypak siyasetten hiç anlamam, dürüst olmak gerekir’ dedi.
 
Dağ’ın aynı beklentileri Cip fabrikası üzerinden de yaptığını söyleyen Çelebi, ‘Her seçim kampanyasında cip fabrikası gündeme geldi ancak hala cip fabrikası bitmiş vaziyette bekliyor, üretim yok, işçi yok’ dedi.
 
 Dağ’ın partilere geçişle ilgili de yaptığı açıklamalara cevap veren Çelebi,  “Yok AK Partiye tepeden gelecek ancak aile içinde huzursuzluk olurmuş, yok ilçe başkanı olarak haberim yokmuş büyüklerime sormam lazımmış, yok Ankara’dan işi bitirmişmiş, hayır MHP ye geçiyormuş, olmadı CHP verelim. Yılbaşında partisi belli olacaktı olmadı kurban bayram öncesi olacak, o da olmadı bayram sonrası. O da olmadı son açıklamada da kararı verilmiş ama tarihi belli olmayan bir zamanda açıklama yapacakmış. Bu şekilde sürekli Çiftlikköy halkı üzerinde bir beklenti oluşturup gündemde kalıyor, arkasından bir sıfır çıkıyor. Korkarım yer bulamayıp ortada kalabilir. Son beyanında da eğer kabul edildiyse girdiği partinin aday adayına “biraz heyecanlansın” tarzında alayvari ifadeler kullanıyor.
 
    Türkiye’de bu tarz siyaset AK Parti geldikten sonra bitmiş, siyasetin formatı değişmiştir. Halk gerçekçi ve tutarlı siyasetçileri önünde görmek istiyor’ dedi.