Hadjiev’in Çiftlikköy ziyaretine Yalova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı (BAL-GÖÇ) Lütfi Özgür de katıldı. Bulgaristan’da 12 Mayıs’ta milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını kaydeden Konsolos Hadjiev, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’a çifte pasaport taşıyan soydaş vatandaşlara gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Seçimlerde Yalova’da sandık açılabilmesi için soydaş vatandaşların dilekçe vermesi gerektiğini belirten Hadjiev, “Bu noktada yoğun bir şekilde vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerden biri de Çiftlikköy. Bakanlıklardan gerekli izinleri aldık. Buradaki seçimlerde valiliklerden de lojistik destek sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın 11 Mayıs tarihine kadar konsolosluğumuza müracaat etmeleri gerekiyor. Süreci BALGÖÇ derneğiyle birlikte organize ediyoruz. Bu noktada sizin de bize verdiğiniz destekleri biliyoruz ve size teşekkür ediyoruz” dedi.

            Dağ ise Beşyüzevler Mahallesi’nde yoğun bir şekilde soydaş vatandaşların bulunduğunu ve bu noktada kendilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Bulgaristan’ın Kavarna kenti ile kardeş şehir ilişkileri bulunduğunu kaydeden Dağ, “Kardeşlik ilişkilerinden çok memnunuz. Karşılıklı yaptığımız temaslar gerçekten ne kadar doğru bir karar verdiğimizi kanıtlıyor” dedi.

“Size Kavarna’dan da selam getirdim” diyen Bulgar Konsolos, şöyle devam etti:

“Kavarna Belediye Başkanı Tsonko Tsonev de benim arkadaşım. İkiniz de birbirinize çok benziyorsunuz. Bence çok uyumlu bir tercih olmuş. İki şehir arasındaki bağlar güçlendirilebilir. İlişkilerin geliştirilmesi noktasında konsolosluk olarak her türlü desteği verebiliriz”

Hadjiev, Çiftlikköy’de yaşayan soydaş vatandaşlara konsolosluk olarak kapılarının her zaman açık olduğunu ifade ederek “Geldikleri zaman Çiftlikköy’den olduklarını söylerlerse tüm işlemlerinde gereken her türlü kolaylığı gösteririz” dedi.

Başkan Dağ, Hadjiev ile çok yakın bir dostlukları bulunduğunu kaydederek kendisine bir kalem hediye etti.