Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonra, Taşköprü Sanayi Camii İmam Hatibi Yusuf Ardahanlı Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu. Açılış konuşmasını Çiftlikköy İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre yaptı. Açılıştan sonra din görevlileri adına konuşmasını Sahil Siteler Camii İmam Hatibi İlhami Şimşek gerçekleştirdi. Süleyman Çelebi de emekli din görevlileri adına konuştuktan sonra Kelebek Çayırı Camii Dernek Başkanı Necmettin Öner, dernek başkanları adına konuşmasını yaptı. Hacı Kavaklı Camii İmam Hatibi İbrahim Daşkesen de Kaside sunumu yaptı ve ilk bölüm sona erdi. Son konuşmayı İl Müftüsü Açari yaptı ve görevlilerin teşekkür belgelerini almasıyla program sona erdi. Programda; şehitlerimiz rahmetle anıldı, din görevlilerinin ne kadar büyük bir sorumluluk taşıdığı ve görevini titizlikle yapması gerektiği vurgulandı, dinin güzelliklerinin 7’den 70’e incelikle anlatılması gerektiği paylaşıldı.

Kaymakam Karabulut’tan teşekkür belgelerini alan Din Görevlileri; Hasan Ağırbaş, İbrahim Daşkesen, Zekeriya Baki, Sebahattin Erci, Yusuf Ardahanlı, Şaban Boyun, Hüseyin Patan, Ramazan Turgut, Adem Ali Cinan, Kenan Aktaş’tı.

İl Müftüsü Açari’den belgelerini alan Emekli Din Görevlileri; Zekeriya Yetimoğlu, Süleyman Çelebi, Harun Aydın, İdris Bal, Mehmet Sena Karasu, Mustafa Kalkan, Yusuf Güner, Tunay Meral, Yunus Aydın, İsmail Koyuncu’ydu.

İlçe Müftüsü Cüre’den belgelerini alan Dernek Başkanları; Ülkü Börü, Kenan Erol, Aydın Şahin, Ali Kukul, Hayrullah Yıldız, Mehmet Karaman, Hasan Boyun, Cemal Er, Necmettin Öner, Recep Önder, Erol Çağlar, Hüseyin Durmuş’tu.

Diyanet Vakfı teşekkür belgelerini Belediye Başkan Vekili Hamit Akbulak’tan; Hasan Türkmen, İbrahim Daşkesen, Zekeriya Yetimoğlu ve Zühtü Kısmet aldı.

Haber: Oğuzhan Öztürk