Konu hakkında değerlendirme yapan Çelebi, “Geçtiğimiz günlerde Çiftlikköy belediyesiyle, genel iş sendikası arasında yapılan protokolde, belediye işçilerine zam yapıldığını ve Sendika Şube Başkanı Selahattin Atak’ın da teşekkür haberini gördük. Tabii ki çalışan ekibin şartlarının iyileştirilmesi, sevindirici bir durumdur. Gelecek yıl için daha da fazla bir artış yapılacağı haberde yer almaktadır. Ancak burada herkesin dikkatini çektiği gibi bizim de dikkatimizi çeken bir durum var. Son iki yılın zam oranları ve sosyal haklardan bahsedilirken, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında belediye işçilerine hangi oranda zam yapıldı? Bu konuyu kamuoyu gibi biz de merak ediyoruz. Yoksa yapılan bu zamlar bir seçim yatırımı, morali bozuk işçilerin gönlünü alma ve göz boyama mıdır? Belediye işçilerinin yıllardır serzenişte bulunması, şu anda memnuniyetsizliğin sandığa yansıması telaşı olabilir mi bu durum.
Eğer başkanın yaptığı zam önceki yıllarda da aynı oranda değilse, seçim ulufesi olarak bu zam yapılmışsa bu hiç etik bir durum değildir. Bu tarz siyaseti AK Parti tarihe gömmüştür. AK Parti iktidarında hizmetler yıllara homojen olarak yayılmış, seçim yılında cazip uygulamalarla halkı aldatma politikalarını bitirmiştir. Bu uygulamaların tutmayacağını da zaman gösterecektir’ dedi.
      Bu uygulamanın, on sene öncesinin uygulaması olduğunu söyleyen Çelebi, ‘Biz isteriz ki, göz boyama dönemi sona ersin, hele Marmara bölgesi gibi gelişmiş bir bölgede bu tür uygulamaların yapılması kara lastikle, oy alma dönemini hatıra getirmektedir. Başbakanımız, kentsel dönüşüm ve Çözüm süreci gibi en riskli konuları seçim öncesinde gündeme getirerek oy hesabıyla çalışmıyor. Halkımız da bunun farkında olduğundan AK Partiye olan güvenini sandıkta her defasında gösteriyor. Çiftlikköy’ün de bu uygulamalardan vazgeçmesi temennimizdir ’dedi.