CHP, partinin temel değerlerinin, kavramlarının anlaşılması, bilgi ve pratiğin geliştirilmesi, toplumun sorunlarını çözme ve örgütlülük düzeyinin artırılmasını amaçlayan 'Parti Okulu' ile üyelerini eğitimden geçiriyor. Parti Okulunda, partinin tüzük ve programından sosyal demokrasiye iletişim ve parti tarihi konularına kadar bir dizi eğitim veriliyor.

     Hafta sonunda CHP Çiftlikköy ilçe örgütü üyeleri, CHP il binasında gerçekleşen eğitimlere katıldılar. Eğitimi, parti eğitmeni Abdullah Aksu verirken, toplantıya CHP İl Eğitim Sekreteri Özcan Akçay ve Çiftlikköy İlçe başkanı Cüneyt Çalışkan’da hazır bulundu.

 

   Parti okulu eğitim semineri öncesinde konuşan CHP İl Eğitim Sekreteri Özcan Akçay, eğitimlerin, bireylerde davranış değişikliği oluşturmak için yapıldığını hatırlatarak, hızlı değişim ve gelişimlerin yaşandığı bir dönemde, yeniliklere açık olabilmenin yolunun hayat boyu eğitimden geçtiğini bildirdi.

     CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, ‘CHP Genel merkezi bu projeye büyük önem veriyor. Yaklaşan yerel seçimlerde, adaylık ve görev sürecinde parti okuluna katılım, önemli kriter olacak’dedi.

      Hafta sonu 2 gün süren ve 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılan parti üyelerinin temel siyasi eğitiminin ilk gününde, CHP Tarihi, CHP Tüzüğü, kadın- erkek eşitliği, insan hakları, sosyal demokrasi, halkla ilişkiler ve iletişim eğitimleri verilirken ikinci gününde ise sosyal proje uygulamalarının teknik ve yöntemleri aktarıldı.