Çiftlikköy halkına hizmet vaadiyle gelen Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın umursamaz tavırları vatandaşı çileden çıkarıyor.

    Yaz aylarında nufüsün iki-üç katlanmasıyla

su tüketiminde yaşanan artışa, altyapı yetersizliği izin vermiyor. Bir çok yerde eskiyen, çürüyerek patlayan borulardan

sular fışkırırken, ilçedeki 4. ve 5.

katlara büyük ihtiyaç duyulan su

çıkmıyor. Hiç bir tedbir ve çalışmanın yapılmadığı konu hakkında Çiftlikköy halkı adeta isyanları oynuyor. Su patlağı aylardır tamir edilemiyor. Çiftlikköy Mahallesi’nin, İhlas Evleri mevkiinde, 5 ay önce patlayan borudan sular fışkırıyor, Çiftlikköy Belediyesi’nden tek bir

yetkili, bu patlağı onarmak için hiç bir çaba harcamıyor. Su patlağının olduğu alana bırakılan 200’lük su borular ise kaderlerine terk edilmiş bir şekilde kullanılmayı bekliyor.

Yeni bir su isale hattı için kazıldığı görülen

güzargaha bir tek boru döşenmemiş.

Su patlağının dört aydan bu yana onarılmadığı,

Suyun boş yere akmasıyla etrafın sazlığa döndüğü görülüyor. İnsan boyuna kadar yükselen sazlık ise su patlağına olan ilgisizliğini

Kanıtlarcasına duruyor.

   Çiftlikköy Belediye yetkililerinin konuyla ilgili bir açıklama yapması ve bir an önce su kaybının giderilmesi için harekete geçmesini isteyen mahalleliler, “Boşa akan bu sularının bedelini kimler ödüyor. Başkan Metin Dağ çıkıp mutlaka bu konuda bir açıklama yapsın, bu kayıp suların faturası bizlere çıkarılıyorsa, Metin Dağ’a yazıklar olsun” şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’dan hizmet beklediler.

Haber: Gamze Yüksel