Çiftlikköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 03.06.2013 tarihinde 14.00’de Meclis toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

     Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ başkanlığında gerçekleşen, çoğunluğun katıldığı toplantıda, açılış ve yoklamadan sonra gündem maddeleri okundu.

     Çiftlikköy Belediye Haziran ayı Olağan Meclis toplantısında, Mayıs ayında alınan karar ve özetlerin okunmasından ardından, plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2012 yılı kesin hesabının görüşülmesi, imar komisyonuna havale edecek imar ile ilgili konular, Mayıs ayı imar komisyon raporu ve Mayıs ayı Kıymet Takdir Komisyonu görüşülmesi kararı, oybirliğiyle kabul edildi.

     Gündemin tartışma yaratan 6. Maddesi, kapalı pazaryeri yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin görüşülmesinde, Kapalı Pazaryerinin, atıl durumda olması, kamuya zarar verilmesi ve boş dükkanların bulunmasından şikayet eden meclis üyelerine cevap veren Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ‘Çiftlikköy Kapalı Pazar yerimizde, boş dükkanlarımız var işi rast gitmemiştir, işyerini kapatmıştır. Kapalı Pazaryeri bağış yapılmış bir vatandaş tarafından pazar yeri olarak yürürlüğe girmişti. Dükkânların orada olmasının sebebi Pazarcılar Odası ve Esnaf Odası’ndan bir teklif gelmişti. Yalova’da da boş olan bir sürü dükkan var. Burası kurulurken amaç, yapılan toplantılar doğrultusunda gıda maddeleri o dükkanlarda satılacaktı. Biz masrafımızı alalım vatandaş kazansın diye düşünmüştük’ dedi.            

       Belediye ile Aktif Bank arasında protokol yapılmasının görüşülmesi konusunda, belediye başkanına yetki verilirken, konuyla ilgili çalışma yapılmasına, ve eksik olan sokak isimlerinin konulması için komisyonuna havalesinin görüşülmesi kararı, oybirliğiyle kabul edildi.

 Gündemin 9. Maddesi olan kıyı alanları ve deniz alanları arasındaki çalışmalar hakkında kararın alınmasının ardından, dilek ve temenniler meclise sunuldu.

 

Haber Foto: Gamze Yüksel