Bir grup genç AK Parti Çiftlikköy ilçe teşkilatını ziyaret ederek, İlçe Başkanı Süleyman Çelebi’den bilgi istediler. Partinin Gençlik Kollarıyla irtibat kurarak ilçe teşkilatına gelen gençlere süreçle ilgili İlçe Başkanı Süleyman Çelebi Milletvekili Temel Coşkun’un verdiği müjdenin doğru olduğunu, bakanlıktan gençlerin kültür, spor, eğitim, bilgi ve becerisini artırmak, zamanlarını hoşça geçirebilmeleri ve yararlı işlerle kendilerini geliştirmeleri için  Kültür Merkezinin ilçeye lapılacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İl Gençilik ve Spor Müdürü Cengiz Mete’nin  bürokratik işlemleri takip ettiğini, ilçede merkeze yakın, gençlerin kolaylıkla ulaşabileceği bir yer araştırması yapıldığını, konuyla ilgili ödenek sıkıntısının olmadığını ancak, arsa olarak şehir merkezinde bir alana ihtiyaç duyulduğunu, uygun arsa bulunduğunda hızlı bir şekilde inşaata başlanacağını belirtti.

Gençlerin kendi sorunlarıyla ilgilenmelerine sevindiğini belirten Çelebi, “Halkımız, gençlerimiz, kadınlarımız beklentilerini söyleyecek, devletimiz de sorunları çözecektir. İlçemizdeki yatırım taleplerimizi ilettiğimiz milletvekilimiz sayın Temel Coşkun ve İl Başkanımız Mustafa Pehlivan bu yatırımları yakından takip etmekte ve sonuçlandırma aşamasına gelmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Burada kurum amirlerimizin de özverili çalışmalarını da görmezlikten gelemeyiz” şeklinde konuştu.

Gençlerden gelen bir soru üzerine İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, “Gençlik Merkezleri’nin işlevlerinin ülkesine ve milletine yararlı, araştırıcı, yaratıcı, birleştirici, yeteneklerini geliştirmek ve toplumsal yaşama gönüllü olarak katılmalarını sağlamak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmektir” dedi.

Konuşmasını şu sözlerle sürdüren Çelibi; “Yurt dışı gençlik kuruluşları ile uluslararası değişim programları gerçekleştirmek, gençlerin sosyal yönden topluma uyumlu olmalarını sağlamak, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlerin ruh ve beden sağlıklarını korumak, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek, onları zararlı alışkanlıklardan korumak, gençlerin sorunlarına yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yapmak gibi konularda gençliğin önünü açan merkezlerdir” şeklinde konuştu.  

Merkezin nereye yapılacağını soran bir gençlere Süleyman Çelebi “Çiftlikköy Belediyesi’nin elinde gayri menkul olarak nereler olduğunu bilemiyoruz. Belediye bu bilgileri yazılı talebe rağmen meclis üyelerinden bile saklıyor, burada daha çok belediyenin göstereceği alanlar öne çıkar kanaatindeyim.  Bunu zaman gösterecek, kaymakamımızın ve belediye başkanının Gençlik Merkezi için katkılarının olacağını düşünüyorum” dedi.

Çelebi’ye teşekkür eden gençler kendilerini geliştirmek için Gençlik Merkezinin bir an önce açılmasını istediler. Haber: Tülay Tezcan