Açılan kurslar hakkında bilgi veren Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Karslı, ‘Okuma yazma kursu, kurban kesme, arıcılık, bilgisayar, İngilizce ve iş güvenliği kursu başladı. Çiftlikköy Belediyesi ve Halk Eğitim ile ortaklaşa düzenlenecek olan gitar, bağlama, tiyatro, çini ve resim kurslarına açılacak’ dedi.

   Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi'nde kurslara katılarak birçok alanda meslek sahibi olmanın mümkün olduğunu söyleyen Karslı, ‘ HEM'de, ev hanımları, öğrenciler, çeşitli mesleğe sahip tüm vatandaşlar, kurslarda kendilerine yönelik bir program bulabilirler.

     Her yaştaki, her düzeydeki kişiler Halk Eğitimin her türlü faaliyetlerinden mutlaka yararlanmalıdırlar. Halk Eğitimi faaliyetleri rast gele değil, planlı ve programlıdır. Halk Eğitim, örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış, her yaş gurubundaki fertlerin, günün gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlara uyumlarını, değişik meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma-yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan planlı, programlı eğitim faaliyetleridir. Eğitirken üretim yapan, üretim yaparken iş gücünü ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran, meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik üretim ve hizmet sektörlerinde değerlendirmek halk eğitimin en başta gelen amaçları arasındadır’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel