Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi, 2012- 2013 eğitim-öğretim yılında, açılan çeşitli kurslarda yapılan ürünlerin yer aldığı yılsonu sergisini açıldı.

     Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yılsonu sergisi GSD Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti.

       Çok sayıda Çiftlikköy’lünün izlediği etkinliğe, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Aladdin Tunçbilek, Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürü Ali Karslı, Yalova Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Dilaver Zengin, birçok davetli ve kursiyer katılım sağladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını, Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürü Ali Karslı yaptı.

     Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürü Ali Karslı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılan çeşitli kurslar hakkında istatistikî bilgiler verdi.

    Karslı, ‘Meslek sahibi olmak isteyenler, hobilerini meraklarını gidermek isteyenler çeşitli dal ve branşlarda kurslarımıza kayıt olabilirler. Sürekli olarakta yeni kurslar açılmaktadır. Ev hanımları da, çeşitli kurslarımıza katılarak, hem el becerilerini geliştirebilir, hem de yeni arkadaşlıklar kurarak çevre sahibi olabilir’ dedi.

    Kursiyerlerin kurs boyunca çok şeyler öğrendiklerini ve özellikle ev hanımlarının mutlaka kurslara katılması gerektiğini söyleyen Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, ‘Halk Eğitim kursları gelen talepler doğrultusunda açılır. Ev hanımları bu kursa katılarak hem el becerilerini geliştirebilir, hem de yeni arkadaşlıklar kurarak çevre sahibi olabiliyorlar. Boş zamanlarınızı bu kurslar sayesinde değerlendirmiş oluyorsunuz. Kurslarda yeni bir şeyler oluyorsunuz. Herkes her şeyi çok iyi bilemez. Öğrenmek hayat boyu devam eder. Hayat boyu öğrenmenin süreci olarak Halk Eğitim kurslarını çok önemsemeliyiz’ dedi.

       Halk Eğitim kurslarına olan talebin, önceki yıllara göre azaldığına dikkat çeken Öztürk, ’İmkan oluşturarak el becerinizi, düşüncenizi geliştirerek, olgunlaşarak, ileriye bakmasını bu kurslarda öğrenmeye gayret gösterdiniz’ dedi.

     Açılışta kursları biten kursiyerlere diplomaları verildi.

   Konuşmaların ardından, protokol ve davetliler sergiyi gezdiler.

     Sergide yöresel özellikler taşıyan el sanatı ürünleri büyük ilgi ve beğeni toplarken, kursiyerlerin yapmış olduğu el sanatı ürünlerle göz kamaştırdı.

Sergi gezisinin ardından davetlilere çeşitli ikramlar sunuldu.

Haber Foto: Gamze Yüksel