Kurban kesim kursu başladı

   Halk Eğitim Merkezi ve Çiftlikköy İlçe Müftülüğü’nün iş birliğinde düzenlenen kurban kesim kursu, 3 Ekim Perşembe günü Çiftlikköy Kültür Merkezi’nde kursiyerlere eğitim verilmek üzere başlandı.

    Kurban kesim kursu hakkında bilgi veren Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi müdürü Ali Karslı, ‘Amacımız, basında çıkan olumsuz olayların önüne geçip, üzücü olayları önceden engellemekti. Kendi bölgemizde dini vecibelere uygun, kesim şart ve temizliğe önem vermeyi kursiyerlerimizi anlatıp bilinçlendirmek. Kursta teorik eğitimin yanı sıra  mezbaha neye de gidilerek büyükbaş hayvanları yere yatırma teknikleri ve kesim işlemleri uygulamalı olarak gösterilecek. 5 günlük kurs eğitimi sonrasında başarılı kursiyerlere sertifika verilecek’ dedi.

Kurslardaki alan taramalarını tamamlandı

        Karslı, ‘Okuma yazma kursu, kurban kesme, arıcılık, bilgisayar, İngilizce ve iş güvenliği kursu başladı.

  Çiftlikköy Belediyesi ve Halk Eğitim ile ortaklaşa düzenlenecek olan gitar, bağlama, tiyatro, çini ve resim kurslarına açılacak. Kurslardaki alan taramalarını tamamlandı. Bayramdan sonra kurslar başlayacak’ dedi.

    150 kişi İngilizce kursuna kayıt oldu

Halk eğitimin yer probleminin de çözüldüğünü ifade eden Karslı, ‘Çiftlikköy Halk Eğitim’de kursiyer patlaması oldu. 150 kişi İngilizce kursuna kayıt oldu. İngilizce kursu 6 grup olarak açılacak’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel