Çiftlikköy Belediye Meclis Üyeleri Adil Yele ve Bülent Tarı, Yazı İşleri Müdürü Oğuz Özdemir Yarmacı, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeki Ertürk ile dernek yöneticileri Ercüment Börü, Murat Elgin, Şenol Apuşoğlu ile İsmail Toktaş’ın bulunduğu heyet, Kırım’a çıkarma yaptı. Kırım’da çeşitli temaslarda bulunan Çiftlikköy heyeti ilk olarak kardeş şehir Chernomorsky’nin Belediye Başkanı Sergey Krivobokob’u ziyaret etti.
      Krivobokob ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek “Çiftlikköy ile aramızda çok güçlü bağlar oluştu. Bizleri burada hatırladığınız için çok mutlu oldu. Çiftlikköy’de yaşayan tüm kardeşlerimize ve Başkan Metin Dağ’a sonsuz teşekkürlerimi iletin” mesajı gönderdi.
    Ziyarete iki şehir arasında kardeşlik ilişkilerinin başlamasında büyük çaba harcayan eski Chernomorsky Valisi Larisa Tuysuzova da katıldı. Krivobokob konuklarına Chernomorsky’in tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtırken karşılıklı hediyeler verildi.
       Çiftlikköy heyetinin bir sonraki durağı ise Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı ve Kırım Dünya Tatarlar Birliği Başkanı Refat Chubarov oldu. Chubarov, Kırım’da yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Çiftlikköy heyeti Yalova’nın kardeş şehri olan Karasubazar’ı da ziyaret ederek Belediye Başkanı Albert Kangiyev ile görüştü.
     5 gün boyunca temaslarda bulunan belediye meclis üyeleri ve dernek temsilcilerinden oluşan heyet Kırım’ın sesini dünyaya duyuran Kırım Haber Ajansı’nı da (QHA) ziyaret etti. Burada QHA Genel Koordinatörü İsmet Yüksel’e plaket ve Çiftlikköy Belediyesi’nin yayın organı Bizim Çiftlikköy Dergisi’ni hediye eden belediye meclis üyeleri Belediye Başkanı Metin Dağ’ın da önümüzdeki ay Kırım’a geleceğini dile getirdiler.
Genel Koordinatör İsmet Yüksel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek QHA logolu tişört hediye etti. Çiftlikköy heyeti ajansta çalışan gazetecilerle de görüşerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.