İlk kez iller arasında düzenlenen turnuvanın açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da katıldı. Açılış töreninde futbol tenisi Safranbolu Temsilcisi Oğuz Özer bir konuşma yaparken temsili milli takım kaptanı Yavuz Selim Sarısoy ile Temsili Bayanlar Türk Mili Takımı Dünya 2.cisi Kübra Aydın karşılıklı gösteri maçı yaptı.

       Futbol Tenisi Milli Takım Genel Koordinatörü Ufuk Gersman, yeni spor dalı hakkında bilgi verirken müsabakalarda büyük heyecan yaşandı. İstanbul, Ankara, Yalova, Karabük, Bolu, Çankırı, Manisa  ve KKTC’den temsilcilerin katıldığı turnuvada Çiftlikköy Belediyesi Futbol Tenisi takımı tekler, çiftler ve üçlü kategorilerinde 4.lük dereceleri kazandı. Mustafa Kemal Lisesi öğrencilerinden Onur Savaş, Nazif Can Büken, Semih Gönder, ayrıca fair play kupasının sahibi oldu.

     Çiftlikköy Belediyesi Futbol Tenisi Takımı Koordinatörü S.Tamer Balkaş, iki buçuk ay gibi kısa bir sürede hazırlandıkları turnuvada iyi bir derece elde ettiklerini belirterek “Sporcularımız deneyimsizlik ve müsabaka eksikliği nedeniyle ilk üçe giremedi. Rakiplerimizin futbol tenisi geçmişi ve deneyimleri bizden eski olmasına rağmen sporcularım ellerinden gelen mücadeleyi gösterdi. Sporcularımız ortalama 10 müsabaka yapma şansını bulmuş ve ilk çıktığı maç ile son çıktığı maçlar arasında bile bariz gelişme kaydeden farklılıklar göstermişlerdir. Onlar bu şampiyona çok faydalı olmuş ve tecrübe kazanmışlardır. Ekim ayında yapılacak olan şampiyonada  temsili milli takım seçmeleri yapılacaktır. Ümit ediyoruz ki temsili milli takım seçmelerinde daha çok çalışarak hedeflediğimiz başarılara imza atacağız” dedi.

Balkaş, erkeklerin yanı sıra bayanların da bu sporu yapabileceğini dile getirerek “Bizlere destek veren başta Belediye Başkanımız Metin Dağ’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman’a, Çiftlikköy Mustafa Kemal Lisesi Müdürlüğü’ne, sponsorlarımız Özdilek AVM ve Sedef Granit Cemal Şen’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.