19 Mayıs törenine, Çiftlikköy İlçe Kaymakamı Hasan Öztürk, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Süleyman Selami Doğancı, Garnizon Komutan Vekili Hava İstihkam Albay Şevket Bayram, Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, resmi kurum müdürleri, siyasi partiler, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

    Hükümet Konağı Tören Alanında bulunan Atatürk Anıtı’na, Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

    Ardından gerçekleştirilen kutlama programında, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman yaptı.

 

19 Mayıs’ın, tarih sayfasından silinmek istenen bir milletin, en büyük baş kaldırışı ve mücadelenin başlangıç tarihi olduğunu söyleyen ve gençlere hitaben konuşan Ataman, ‘Türk Gençliği, 19 Mayıs 1919'un sıradan bir tarih olmadığının bilincinde olmalıdır. Çünkü 19 Mayıs, bir milleti tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekun bir başkaldırıdır. 19 Mayıs başlangıçtır, yeniden doğuştur. 19 Mayıs geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlayan en önemli dönüm noktasıdır.  Bu kutsal değerleri ilelebet muhafaza etmek, bizden sonra gelecek nesillere temin etmek, sizlerin en büyük görevidir. Gerek dışarıda, gerekse içten gelebilecek, bölücü, yıkıcı, parçalayıcı her şeye göğsümüzü siper ederek, el ele, omuz omuza, gönül birliğiyle beraber olmalıyız. Türk gençliği, cumhuriyetin kazanımlarının ilelebet sancaktarı olacak, o bayrağı asla yere düşürmeyecek’ dedi. 

    Şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler tarafından Gençlik Marşı seslendirildi.

 19 Mayıs tören kutlamaları, ilçe çapında düzenlenen spor, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti.

    Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Hasan Öztürk, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Süleyman Selami Doğancı, Garnizon Komutan Vekili Hava İstihkam Albay Şevket Bayram, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Tunçbilek, Jandarma Komutanı Murat Şahin, Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman tarafından verildi.

   Çiftlikköy Hükümet Konağı Tören alanında gerçekleştirilen 19 Mayıs Kutlama programı, öğrencilerin sergilediği hareketli gösterilerle sona erdi.

Haber Foto: Gamze Yüksel