Törene Çiftlikköy Kaymakam Vekili olarak Yalova Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Hava Meydan Komutanı Hv.Pilot Albay Zeki Koltukoğlu, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ilçe protokolü ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

30 Ağustos Zaferi’nin 97. Yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Bayrak konuşmasında Dumlupınar’da büyük zaferin ikinci yıldönümünde Atatürk’ün yaptığı konuşmaya değinerek, “Meydan savaşı milletlerin tüm varlıklarıyla, ilim ve fen sahasındaki dereceleriyle, ahlâklarıyla, kültürleriyle, kısaca bütün maddî ve manevî güç ve iyi huylarıyla ve her türlü araçlarla çarpıştığı bir sınav sahasıdır. Bu sahada, çarpışan milletlerin gerçek kuvvet ve kıymetleri ölçülür” ifadelerini hatırlattı. Ardından Kaymakam Vekili Demiröz, Hava Meydan Komutanı Hv. Pilot Albay Koltukoğlu ve Başkan Silpagar, kaymakamlık makamında ilçe protokolünün tebriklerini kabul etti.

Silpagar, “30 Ağustos, aziz milletimizin büyük bir zaferle taçlandığı gündür”

Çiftlikköy'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılarak vatanın bağımsızlığı ve yeniden şahlanışının 97’inci yılında bu gurur ve coşkuyu yeniden yaşadıklarını belirten Başkan Silpagar, “Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutluyorum. 30 Ağustos, Aziz vatanımızın ve milletimizin 1922'de Dumlupınar’da büyük bir zaferle taçlandığı gündür. Türk Milletinin yeniden şahlanışı olan Büyük Taarruz'un 97'inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canını feda eden kahraman şehitlerimiz ve tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.