Kaymakam Hasan Öztürk, Belediye Başkanı Metin Dağ ile protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı programda ilk olarak Çevre Mühendisi Hande Leblebici sunum yaptı. Leblebici geri dönüşümün önemi ve günümüz çevre konuları hakkında bilgiler verdi. İlçe genelinde düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol tarafından verildi.

Ardından ÇKM Sergi Salonu’nda çiçek sabunu kursiyerlerinin açtığı sergi gezildi. 16 ÇKM kursiyerinin yaptıkları çiçek sabunlarından oluşan serginin açılış kurdelesini Kaymakam Öztürk ve Belediye Başkanı Dağ birlikte kesti. Stantları tek tek gezen Kaymakam Öztürk ve Başkan Dağ, kursiyerleri tebrik ederek “Yalova’da açılan çiçek sabunu kursları içerisinde herhalde en başarılıları bizim ilimizde. Gerçekten son derece güzel eserler meydana getirmişiniz” dedi.

Kursiyerlere Destek Sürecek

Başkan Dağ kursiyerlere kapalı pazaryerinde satış için dükkan verdiklerini ve desteklerini sürdüreceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Şimdi önümüzde yaz ayları var. Şimdiden hazırlıklarınızı yaparsanız sahilde açılan stantlardan bir tanesini de siz kadınlarımıza tahsis edebilirsiniz. Hem yaptığınız bu güzel uğraşın karşılığını maddi olarak almış olursunuz hem de bu güzel hobiyi Çiftlikköy’de daha yaygınlaştırırız” dedi.

Çiçek sabunu kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları da verilirken daha sonra düzenlenen kokteylle etkinlik sona erdi.