Kutlu Doğum Haftası etkinliğine, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Çiftlikköy İlçe Kaymakamı Hasan Öztürk, Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, Çiftlikköy İlçe Müftüsü Dursun Ali Lüleci, Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Aladdin Tunçbilek, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Çiftlikköy MHP İlçe Başkanı Fatih Şahin, Çiftlikköy MHP İlçe Başkan Yardımcısı Rıfat Elbir, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, Çiftlikköy protokolü ve bir çok vatandaş katılım sağladı.

     Program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından,  Kuran okunması ve Hazreti Muhammet'in hayatını anlatan konuşmalarla başladı.

       Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, Çiftlikköy İlçe Müftülüğü’nce organize edilen ’Hz Muhammed ve insan onuru konulu’ konferans hakkında bilgi veren Çiftlikköy İlçe Müftüsü Dursun Ali Lüleci,‘ Kutlu Doğum Haftası, 1989 yılından itibaren her yıl Diyanet İşleri Başkanlığında ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından işbirliğiyle düzenleniyor. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunun 1442. Yıl dönümü münasebetiyle sizlerle beraber olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Hepinizi yüce rabbimin selamı ile selamlıyorum’ dedi.

   Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya ise, Hz. Muhammed'in peygamberlik öncesi ve sonrası yaşamından örnekler vererek insanlık onuruna verdiği önemi anlattı.

   Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları ‘Yetim Kız’ isimli piyes sergilendi.

    ‘Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.   Naat ve ezan düetinin ardından ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği 2 saat sürdü. Misafirlere pilav ve ayran ikram edildi.

Haber Foto: Gamze Yüksel