Çiftlikköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yaptırılarak hizmete açılan Çiftlik Mahallesi’ndeki parka belediye meclis kararıyla Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ismi verildi. Parkta Kırımoğlu’nun özgürlük mücadelesi ile Çiftlikköy ve Kırım arasındaki tarihsel bağları simgeleyen bir de anıt yaptırıldı.  Kaidesine oturtularak parka yerleştirilen anıt düzenlenen törenle açıldı. Törene Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu katılamadı. Kırımoğlu gönderdiği mesajda “Çok istememe rağmen elimde olmayan nedenlerden dolayı aranızda bulunamıyorum” dedi.

Parkta yapılan törene Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı ve Dünya Tatarlar Birliği Başkanı

Rıfat Chubarov, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Belediye Başkanı Metin Dağ, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş ile çevre il ve ilçelerden gelen Kırım Türkleri katıldı.

Törende konuşan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yalova Şubesi Başkanı Zeki Ertürk, Kırımoğlu’nun adının bir parka verilmesi ve anıt yaptırılması nedeniyle Belediye Başkanı Metin Dağ’a teşekkür etti.

Başkan Dağ ise yaptığı konuşmada Çiftlikköy ve Kırım halkları arasında çok önemli bağlar olduğunu, Çiftlikköy’ün 8-10 haneli bir köyden bugün nüfusu 30 bine dayanan, gelişmiş bir ilçe haline gelmesinde Kırım’dan göç edip buraya yerleşen Tatar vatandaşlarımızın çok büyük katkıları bulunduğunu söyledi.

Kırım ve Çiftlikköy halklarının kardeşliğinin daha da ölümsüzleştiğini belirten Dağ, “Geçtiğimiz yıllarda belediyemiz tarafından yaptırılan ve hizmete açılan bu yemyeşil parka Kırım Tatar halkının efsanevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun ismini veriyoruz. Büyük insan hakları ve demokrasi savunucusu Sayın Kırımoğlu’nun adını ilçemizdeki bu parka vermekten ve onun adına bu anıtı hizmete açmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Sayın Kırımoğlu, ömrünü önce Kırım halkının sonra da tüm dünya halklarının insan hakları ve demokrasi mücadelesine adadı. Hayatı boyunca barışı savundu ve teröre karşı çıktı. Bu uğurda hayatını sürgünlerde, çalışma kamplarında, hapishanelerde geçirdi. Bugün kendisi yaşayan bir efsanevi, Kırım Tatarlarının özgürlük sembolüdür. Çiftlikköy Belediye Meclisimiz de 3 Aralık 2012 tarih ve 157 numaralı kararla demokrasi savunucusu Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun ismini bu parka vermeyi ve adına bir anıt yaptırmayı kararlaştırdı. Buradan tüm belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Rıfat Chubarov ise Kırımoğlu’nun çok istemesine rağmen elinde olmayan nedenlerden ötürü açılışa katılamadığını açıkladı. Yakın zamanda kendisinin Çiftlikköy’ü ziyaret edeceğini belirten Chubarov, “Kırımoğlu hayatını sürgünlerde ve hapislerde geçirmiş önderimizdir. Kendisinin parka isminin verilmesi ve anıtın yaptırılması nedeniyle Çiftlikköy halkına ve yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Daha sonra anıtın açılış kurdelesi kesildi.