Dünya Shotokan Karate Birliği (WSKU), Dünya Karate Birliği ve Türkiye Karate Federasyonu tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki organizasyona Çiftlikköy Belediyespor sporcuları damga vurdu. 4-6 Ekim tarihlerinde Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen ve 30 ülkeden 1780 sporcunun katıldığı şampiyonada 16-17 yaş gençler kategorisi 61 kilogramda Semih Deliktaş Avrupa ikincisi oldu. Yine gençler 16-17 yaş takım kumitede Kaan Durmuş, Semih Deliktaş, Tunahan Yakıt’tan oluşan Çiftlikköy Belediyespor takımı dünya üçüncülüğünü elde etti.

Antrenör Halil İbrahim Yüksektepe Aliş ise büyük erkekler +84 kilogramda tüm rakiplerini dize getirmeyi başararak hem Avrupa hem de Dünya şampiyonluğunu kazandı. Kazandıkları madalyalarla Çiftlikköy ve Yalova’nın ismini çok güzel bir şekilde duyuran karateciler Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ı makamında ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı. Karatecilere Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Süleyman Tamer Balkaş da eşlik etti.

Karatecileri tek tek kutlayarak başarılarının devamını dileyen Başkan Dağ, “Gerçekten ortaya koyduğunuz başarı oldukça gurur verici. Biz spora destek verirken önceliğimizi gençlerimizi spora teşvik etmek, spora teşvik ederken de onları kötü alışkanlıklardan kurtarma amacı olarak belirledik. Ancak kazanılan bu başarılar bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın canlı birer kanıtı. Sadece sportif başarı olarak değil ilçemizin ismini böylesi önemli turnuvalarda başarılarla duyurmanız da göğsümüzü kabartıyor. Sizler böyle başarılar kazandıkça biz de size olan desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

Dünya Şampiyonu Antrenör Halil İbrahim Yüksektepe Aliş de Başkan Dağ’a verdiği destekten ötürü teşekkür ederken “Sizlerin desteği sayesinde bu başarıları kazanıyoruz. Sizinle birlikte Çiftlikköy Belediyespor Kulüp Başkanı Ramazan Kopuz’a, kulüp yöneticilerimize, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Süleyman Tamer Balkaş’a ve sponsorumuz Özdilek Alışveriş Merkezi’ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Başkan Dağ, sporcuları tek tek altınla ödüllendirirken “Hep birlikte daha nice şampiyonluklara” temennisinde bulundu.