YTSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla Çiftlikköy’de başlatılan çiçek sabunu projesi gün geçtikçe büyüyor. Proje kapsamında kadın kursiyerlerin yaptığı çiçek sabunlarının satışa sunulacağı Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi Sanat Evi hizmete girdi.

Çiftlikköy Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde kadınlara tahsis edilen dükkanda açılan sanat evinin ilk konuğu Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ oldu.

Eşi Songül Dağ ile birlikte kadın kursiyerleri ziyaret eden Dağ, eğitmen Meryem Buhari ve ÇKM Müdürü Süleyman Tamer Balkaş tarafından karşılandı.

Çiçek sabunu kursiyerleriyle tek tek tokalaşan Başkan Dağ, eğitmen Meryem Buhari’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Eğitmen Buhari ve kursiyerler, ürettikleri el ürünlerinin satışı için kendilerine tahsis edilen dükkan nedeniyle Başkan Dağ’a teşekkür ederek, “İlk günden itibaren bize destek oldunuz. Sayenizde çiçek sabunu projesi artık Çiftlikköy ile birlikte anılır oldu. Bu kursta öğrendiklerimizi sergileme ve pazarlama şansı bulduğumuz bu dükkan nedeniyle de size minnettarız” dediler.

Başkan Metin Dağ ise kadınlara, “Sizin için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Doğru bulduğumuz her projeyi sonuna kadar destekleriz. Hele de işin içinde kadınlar varsa o projenin önemi bizim için bir kat daha artar. Hep söylediğim gibi, siz isteyin, biz yapalım. Siz böyle eserler ortaya koyup kendinizi geliştirdiğiniz, ekonomiye ve aile bütçesine katkı sağladığınız müddetçe biz de elimizden gelen desteği esirgemeyiz. Çiçek sabunu projesi her geçen gün yaygınlaşıyor. Yaygınlaştıkça kursa olan ilgi de artacak ve Çiftlikköy bu alanda bir markaya kavuşacak. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Metin Dağ, sanat evinin ilk müşterisi olarak eşi Songül Dağ’a bir çiçek sabunu satın aldı.