ÇKM Müdürü Süleyman Tamer Balkaş, kısa bir süre önce başlattıkları ‘Bir Elbise, Bir Oyuncak; Hayat Paylaştıkça Güzel Olacak’ isimli yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Kampanyanın Çiftlikköy’de yaşayan, bir oyuncağa, bir elbiseye ihtiyacı olan 0-12 yaş grubu çocuklara hayırsever ve gönüllülerin yardım etmesini sağlamak amacını taşıdığını belirten Balkaş, “Mutluluk alırken mutluluk verebilmek en güzel alışveriştir. Hemen hemen her evde 0-12 yaş grubu çocuklara göre kullanılmayan kazak, pantolon, ayakkabı, kaban, çanta, tişört, şort vs. gibi elbiseler ve çeşitli oyuncaklar mutlaka vardır. Eski, kullanılmayan ya da hiç giyilmeden duran elbiseler, bir iki kez oynanan ve bir kenara bırakılan oyuncakların sayısı az değildir. Şehrimizde üzerine giyecek elbisesi olmayan ve belki hayatında hiçbir zaman oyuncakla tanışmayan çocuk sayısı da yabana atılamayacak kadar çoktur. Bu düşünceden hareketle önce kendi ilçemizdeki ekonomik gelir seviyesi düşük olan ihtiyaç sahibi yavrularımıza bu proje ile destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

      Gönüllü harekete destek olmak için gereken tek şeyin belirlenen merkezlere temiz ve kullanılabilir elbiseyle oyuncakları teslim etmek olduğunu belirten Balkaş, “Kullanılmış veya kullanılmamış hiç fark etmez. Sevgiyi, hediye ile bildirmek, dili ile bildirmekten daha kolay ve daha mühimdir. Hz. Muhammed (s.a.v.) dediği gibi “Hediyeleşin; çünkü hediye aranızdaki sevgiyi artırır, kalpteki kötü hisleri giderir” Unutmamalı ki yarının ne getireceği asla bilinmez. O çocukların yerinde siz de olabilirdiniz” dedi.

5 Temmuz tarihine kadar sürecek kampanyaya bağışlar şimdiden başladı. Kampanyaya katılarak çocuklara yardımda bulunmak isteyenler Çiftlikköy Belediyesi’ne ya da Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’ne bizzat getirebilirler. Kargo ile yardım göndermek isteyenler Çiftlik Mah. Belediye Sok. No:15 adresine yollayabilirler.